Helpotus: Luistimesta viillon ranteeseen saanut Ilveksen maailmanmestaripakki kunnossa – HIFK:lle apuja sairastuvalta "kuuden pisteen otteluun"

SM-liigassa pelataan keskiviikkoiltana neljän ottelun kierros. Kenties tärkein uutinen etukäteen on se, että viikonloppuna luistimenviillon ranteeseensa saanut Ilveksen Oskari Laaksonen on pelikunnossa.

Käytännössä kierroksen jokainen ottelu on klassinen "kuuden pisteen ottelu", sillä niin tiukka on taistelu tällä hetkellä pudotuspelipaikoista.

Ilves-HIFK

Sarjan kahdeksantena oleva Tampereen Ilves taistelee kynsin ja hampain suorasta pudotuspelipaikasta. Eroa kuudentena olevaan Hämeenlinnan Pallokerhoon on vain viisi pistettä.

Ilves tosin tulee illan otteluun kaksi tappiollista ottelua allaan. Edellisistä viidestä ottelustaan Ilves on voittanut vain kaksi, joten on päivänselvää, ettei sama voi jatkua tiukassa puolivälieräpaikkataistossa.

Yksi osa-alue, mitä Ilveksen pitää rutkasti parantaa, on alivoimapelaaminen. Ilveksen alivoima on pystynyt tappamaan vastustajan ylivoiman vain 55,00 prosentin tehokkuudella viime peleissä.

Edellisessä ottelussa luistimesta syvän haavan ranteeseensa saanut puolustaja Oskari Laaksonen pelaa illan ottelussa. Tuoreen nuorten maailmanmestarin vamma osoittautui pelättyä lievemmäksi, mutta pelikunto ratkesi vasta keskiviikon puolella.

IFK on ennen illan ottelua sarjassa seitsemäntenä, yhden sijan Ilvestä yläpuolella. IFK:lla on matkaa kuuden parhaan joukkoon kaksi pistettä. IFK on pelannut tuloksellisesti hyvin viime aikoina, mutta silti viisikkopelaamisessa riittää viilattavaa.

Joukkue ei oikein ole hyökännyt yhtenäisesti, eikä siten myöskään puolustanut yhtenäisesti. Toki tammikuun alussa tulleet uudet hankinnat ovat hieman vaikuttaneet joukkueen harmoniaan ja sen takia peli voi näyttää siltä, miltä se on näyttänyt viime aikoina.

IFK:n kokoonpanoon palaavat hyökkääjät Juhani Tyrväinen sekä Anton Lundell ja puolustaja Elias Ulander.

Lukko-HPK

Rauman Lukko taistelee niin ikään kiivaasti suorasta pudotuspelipaikasta. Lukko on ennen illan ottelua sarjassa viidentenä, mutta HPK ja IFK hengittävät jo niskaan.

Lukon viisikkopelaaminen sekä tuloskunto ovat ailahdelleet viime aikoina. Tämän takia Lukko ei ole oikein pystynyt rakentamaan voittoputkia. Maalivahtipelaaminen näyttäisi olevan kunnossa, kun 19-vuotias vahti Lassi Lehtinen torjuu tolppien välissä. Oskari Setänen on nimittäin ailahdellut ajoittain rajustikin.

Lukon kokoonpanoon palaavat puolustajat Simo-Pekka Riikola sekä Rony Ahonen ja hyökkääjä Antti Saarela.

Jos Lukon pelaaminen sekä tuloskunto ovat ailahdelleet, sitä se on tehnyt myös HPK:n osalta.

HPK tosin tulee illan otteluun kahden peräkkäisen voiton siivittämänä, mutta silti taso on heittelehtinyt viime aikoina.

Pelitavasta homma ei ole jäänyt kiinni, sillä HPK luo ottelusta toiseen tarvittavan määrän laadukkaita maalipaikkoja ottelun voittamisen kannalta.

Sport-Pelicans

Vaasan Sport on ajautunut tappioputkeen, joka on kolmen ottelun mittainen. Sport onkin pelannut viime aikoina heikohkosti, sillä vaasalaisjoukkue on voittanut vain kerran edellisistä viidestä ottelustaan.

Vaasalaisten puolustuspelaaminen on jättänyt paljon parantamisen varaa. Kun puolustuspelaaminen on ollut vajavaista, on se myös näkynyt hyökkäyssuuntaan, sillä tehot ovat uupuneet viime aikoina.

Sportin pitäisikin päästä nopeasti takaisin voittojen tielle, jotta pudotuspelipaikka säilyisi näpeissä. Sportin kokoonpanoon palaa puolustajat Oskari Manninen ja Jyri Niemi.

Lahden Pelicans liitää tällä hetkellä korkealla. Pelicans on sarjassa neljäntenä, ja se taisteleekin top3-sijoituksista tiukati TPS:n ja Tapparan kanssa.

Pelicansin pelitapa on toiminut ja lahtelaisjoukkue onkin varsin tasapainoinen ja monipuolinen joukkue. Pelicans-vahti Jussi Olkinuora on torjunut kaksi peräkkäistä nollapeliä ja antanut joka ottelussa joukkueellen mahdollisuuden voittoon.

Illan ottelusta on lupa odottaa kiihkeää kamppailua, sillä molemmat joukkueet osaavat myös fyysisen pelin.

SaiPa-Jukurit

SaiPan pelaaminen ei ole kehittynyt viime kuukausien aikana. Hyökkäyspelaaminen on ollut tehotonta, eikä puolustuspelaaminen ole ollut tiivistä.

SaiPa onkin vaarassa pudota kymmenen parhaan joukosta pois. SaiPa on voittanut vain kaksi ottelua edellisistä seitsemästä ottelustaan. Hyökkääjä Topi Nättinen on taas mukana tositoimissa.

Mikkelin Jukurien toivo pudotuspelipaikasta on erittäin ohuen langan päällä. Eroa kymmentenä olevaan SaiPaan on jo 18 pistettä, eikä viime aikaiset peliesitykset ja tulokset ole tuoneet lohtua.

Kuten SaiPakin, Jukurit on voittanut vain kahdesti edellisen seitsemän ottelun otannalla.

Lue myös:

    Uusimmat