TPS:n tähtipuolustaja palaa kaukaloon – KalPalla lisää poissaolijoita

SM-liigassa pelataan keskiviikkoiltana neljä mielenkiintoista ottelua, kun muun muassa Lukko haastaa HPK:n Hämeenlinnassa, ja Kuopiossa pelataan elintärkeistä pisteistä.

Pääkuvan videolla kuvaa tiistain liigakierrokselta SaiPa-KooKoo-ottelusta.

HPK-Lukko

Hämeenlinnan Pallokerho on ollut yksi alkukauden yllättäjistä. HPK on kivunnut sarjassa kolmanneksi ja tulee illan otteluun kolmen ottelun orastavassa voittoputkessa. Sen aikana HPK on tehnyt hurjan määrän maaleja, sillä vastustajan verkko on heilunut peräti 14 kertaa.

Samalla ajanjaksolla HPK on päästänyt omiin vain kolme osumaa. Joukkueen maalilla torjuva Emil Larmi on torjunut kaksi nollapeliä peräkkäin.

HPK:n menestyksen salaisuus löytyy pelitavasta. Hämeenlinnalaiset luistelevat paljon, puolustavat tiiviisti viisikkona jokaisella kaukalon osa-alueella sekä pelaavat laadukkaasti kiekolla.

Huomionarvoista on, että joukkueen hyökkääjä Teemu Turunen pelaa vahvaa läpimurtokautta, sillä 23-vuotias hyökkääjä johtaa sarjan pistepörssiä 28 pisteellään.

Rauman Lukon kausi on ollut ailahtelevainen. Juuri kun joukkueen pelaaminen ja tulos on näyttänyt hyvältä, on jokin osa-alue pelaamisessa alkanut sakata, eikä kunnon voittoputkia ei ole muodostunut. Lukko on ennen illan kierrosta sarjassa sijalla 13, neljän pisteen päässä alemmasta pudotuspelipaikasta.

Lukon puolustuspelaaminen on ottanut oikeita askeleita, mutta siinä on silti ollut parantamisen varaa. Myös hyökkäyspelaaminen on ollut tehotonta, etenkin ylivoimapelaaminen.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kerran, jolloin HPK oli vahvempi 4-1-lukemin Raumalla.

Lukko tekee muutamia muutoksia kokoonpanoonsa, kun Janne Keränen ja Brandon Defazio vaihtavat ketjuja. Lassi Lehtinen on torjuntavuorossa.

KalPa-JYP

KalPan kausi on ollut vaikea. Joukkue on kärsinyt jatkuvasti loukkaantumisista, mikä on osaltaan vaikuttanut tämän kauden tuloksiin.

KalPa on ennen illan kierrosta sarjassa sijalla 12, mutta viime aikoina on näkynyt toivoa paremmasta. Kuopiolaisjoukkue on voittanut kolme ottelua peräkkäin.

Orastavan voittoputkensa aikana KalPa on onnistunut maalinteossa 12 kertaa, mikä on hyvä lukema. Omiin on mennyt vain viisi maalia, joten joukkueen pelaaminen on selvästi hieman parantunut.

KalPan illan vastustaja JYP on vain kahden pisteen päässä kuopiolaisjoukkueesta, joten illan ottelusta on luvassa raivoisa taistelut elintärkeistä pisteistä. Illan ottelusta KalPalta on sivussa Frank Gymer.

JYPin kausi on ollut niin ikään vaikea. Se on sarjassa toiseksi viimeisenä, eikä sen pelaaminen ole herättänyt hurraa-huutoja. KalPan tavoin myös JYP löytänyt takaisin voittojen tielle viime aikoina, sillä jyväskyläläisjoukkue on neljän ottelun voittoputkessa.

JYPin viisikkopelaaminen on tiivistynyt, jonka myötä myös puolustuspelaaminen on parantunut. Joukkueesta on myös noussut yksilöitä esiin tuloksenteon tasolla.

TPS-Ässät

Turun Palloseuran kausi on ollut vahva tähän mennessä. TPS majailee sarjassa toisena, ja sai katkaistua neljän ottelun tappioputkensa edellisessä ottelussa.

Joukkueen ylivoimapelaaminen on ollut läpi kauden tehokasta, mutta tappioputken aikana se alkoi sakata. Syytä huoleen ei kuitenkaan ole, sillä TPS voi heittää ylivoimalla jäälle Ilari Filppulan, Kaapo Kakon ja Oula Palven kaltaisia tekijöitä.

Turkulaisjoukkueen viisikkopelaaminen on ollut laadukasta tappioputkesta huolimatta. Illan ottelussa loukkaantumisensa jälkeen neljässä ottelussa kolme maalia iskenyt Simon Suoranta kohtaa entisen joukkueensa.

TPS saa tärkeän palasen takaisin kokoonpanoonsa, kun Ilkka Heikkinen on toipunut pelikuntoon.

Porin Ässät on parantanut tuloskuntoaan päävalmentajavaihdoksen jälkeen. Ässät on voittanut edellisistä viidestä ottelustaan kolme.

Silti porilaisjoukkue löytyy sarjan jumbosijalta. Pasi Kaukoranta on kuitenkin järkevästi lähtenyt rakentamaan viisikkopelaamisen palettia alhaalta ylöspäin. Kaukoranta on laittanut Ässien oman puolustusalueen puolustuspelaamisen kuntoon.

Ässät puolustaakin paremmin, kuin Mikael Kotkaniemen aikana. Parantunut puolustuspelaaminen on antanut hyviä jalansijoja hyökkäyspelaamiselle. Illan ottelussa torjuntavuorossa on Andreas Bernand, joka huilasi edellisen ottelun.

Muut ottelut:

Tappara-Jukurit

Lue myös:

    Uusimmat