HIFK saa tärkeitä pelaajia takaisin – TPS:llä varamaalivahtina juniorijoukkueen veskarivalmentaja

SM-liigassa pelataan perjantai-iltana seitsemän ottelua. Ilta on täynnä mielenkiintoisia otteluita, kun muun muassa Kärpät ottaa yhteen Helsingin IFK:n kanssa, Lukko kohtaa Satakunnan derbyssä Porin Ässät ja Jyväskylän JYP haastaa Tapparan Tampereella.

Videolla Tulosruudun kuvaa SM-liigan keskiviikon kierroksella.

Kärpät-HIFK

Oulun Kärppien kausi on ollut vahva. Oululaisjoukkue johtaa sarjaa 11 pisteen turvin ja eteni aiemmin tällä viikolla CHL:ssä puolivälieriin.

Kärpät on voittanut seitsemän ottelua putkeen Liigassa ja hävinnyt vain kerran edellisissä kymmenessä ottelussa.

Kärpille on sattunut vaikeitakin otteluita, mutta silti joukkue on pystynyt löytämään erilaisia keinoja voittaa. Joukkueen päävalmentaja Mikko Manner on kiitellyt runsaasti joukkuettaan tästä.

Illan kokoonpanosta Kärpiltä on sivussa Otto Karvinen, Jasse Ikonen ja Jasper Lindsten.

Helsingin IFK:n kausi on kääntynyt täysin päälaelleen vahvan alkukauden jälkeen. IFK on ennen illan kierrosta sarjassa sijalla 12, ja tulee illan otteluun ennätyksellisessä seitsemän ottelun tappioputkessa.

IFK:n viisikkopelaaminen on ollut vaikeuksissa, johon ovat osaltaan vaikuttaneet loukkaantumiset. Myös joukkueen erikoistilannepelaaminen on ollut häkellyttävän heikkoa viime aikoina.

Joukkueen ylivoimapelaaminen on toiminut edellisissä viidessä ottelussa vain 7,69 prosentin tehokkuudella ja alivoima on hoitanut leiviskänsä 72,22 prosentin tehokkuudella.

Illan otteluun IFK saa kuitenkin sairastuvalta apulaisia, sillä joukkueen tehohyökkääjä Erik Thorell palaa kaukaloon. Myös Atte Engren palaa maalin suulle. Uusin hankinta Miles Koules pelaa ensimmäisen ottelunsa Liigassa.

IFK:lta ovat sivussa Niklas Nordgren ja Micke-Max Åsten.

Lukko-Ässät

Rauman Lukon kausi on ollut ailahtelevainen, joskin viime aikoina on näkynyt hieman valoa tunnelin päässä.

Lukko on sarjassa sijalla 11, ja tulee illan otteluun kahden perättäisen voiton siivittämänä. Lukko on saanut tilkittyä puolustuspelaamistaan tiivimmäksi ja joukkueen maalivahtipelaaminen on ollut hyvällä tasolla.

Oskari Setänen on torjunut neljässä edellisessä pelaamassaan ottelussa kaksi nollapeliä ja päästänyt taakseen vain neljä maalia.

Porin Ässät on saanut hieman junaansa raiteilleen viime viikkojan turbulenssista huolimatta. Ässät on voittanut edellisestä viidestä ottelustaan kolme, mutta tulee illan otteluun silti tappio niskassaan.

Joukkueen ylivoimapelaaminen on toiminut hyvin näissä viidessä ottelussa, mutta alivoimapelaaminen on jättänyt parantamisen varaa.

Ässien yksilöistä entinen Lukko-pelaaja Peter Tiivola on päässyt hyvin pisteiden makuun. Edellisiin kolmeen otteluun hyökkääjä on nakuttanut neljä pistettä.

Tappara-JYP

Tampereen Tappara on kivunnut kaikessa hiljaisuudessa sarjassa jo kolmanneksi. Tappara on voittanut viisi edellistä otteluaan putkeen Liigassa.

Joukkueen viisikkopelaaminen on ollut hyvällä tasolla, alivoimapelaaminen on ollut rautaista, mutta ylivoimapelaamisessa on vielä parantamisen varaa.

Joukkueesta on löytynyt voittoputken aikana pisteidentekijöitä: Kristian Kuusela on tehnyt viiteen edelliseen otteluun kuusi pistettä, Anton Levtchi viisi ja Antti Erkinjuntti neljä. Erkinjuntti teki myös tiistaisessa CHL-ottelussa kaksi maalia.

Jan-Mikael Järvinen on puolestaan pelannut edelliset kahdeksan ottelua pisteittä Liigassa. Illan otteluun Tappara tekee pieniä muutoksia. Niklas Bäckström pelaa maalissa.

JYPin kausi on ollut murheellinen. Jyväskyläläisjoukkue on ennen illan kierrosta sarjassa toiseksi viimeisenä.

JYPin tuloskunto on kuitenkin hieman suuntautumassa ylöspäin, sillä jyväskyläläisjoukkue tulee otteluun kahden voitetun ottelun siivittämänä.

JYPistä onkin noussut yksilöitä esiin viime aikoina. Hyökkääjä Julius Nättinen teki viime ottelussa kolme maalia ja on kaiken kaikkiaan tehnyt viisi pistettä edellisiin viiteen otteluun.

Muita tehomiehiä ovat olleet Jarkko Immonen, Robert Rooba ja Jani Tuppurainen, jotka ovat tehneet neljä pistettä viiteen edelliseen otteluun.

Muut ottelut:

HPK-SaiPa, kokoonpanot.

KalPa-Sport, kokoonpanot.

Pelicans-KooKoo, kokoonpanot.

TPS-Ilves, kokoonpanot.

Erikoista:

TPS:n varamaalivahtina toimii Ilvestä vastaan A-nuorten maalivahtivalmentaja Antti Rautiola. Rautiola lopetti pelaaja-uransa kauden 2015-16 jälkeen ja siirtyi seuraavalla kaudella TPS:n juniorivalmennukseen. Hänellä on kokemusta Liigasta sekä Mestiksestä.

TPS joutui turvautumaan tällaiseen ratkaisuun, kun Henrik Haukeland on loukkaantuneena sekä seuran A-ja B-nuoret pelaavat illalla omat ottelunsa, joten heiltä ei apuja ollut tarjolla.

Lue myös:

    Uusimmat