JYPillä pahoja poissaolijoita tärkeässä ottelussa – TPS:n Ilari Filppula jälleen pelikuntoinen

Jääkiekon SM-liigassa pelataan lauantaina kuusi ottelua. Hämeenlinnassa taistellaan pudotuspelisijoitusten suhteen tärkeistä pisteistä ja Turussa KalPa yrittää kuroa matkaa pudotuspeliviivaan.

HPK-JYP

Hämeenlinnan Pallokerho otti eilen perjantaina tärkeän 2-1-voiton Vaasan Sportista. Voittonsa ansiosta HPK taistelee edelleen tiukasti suorasta puolivälieräpaikasta.

HPK pelaa laadukasta kiekkokontrollijääkiekkoa ja se luo ottelusta toiseen tukuittain laadukkaita maalipaikkoja. Joukkueesta on noussut tällä kaudella vastuunkantajia, sillä muun muassa vasta 20-vuotias hyökkääjä Jere Innala on tehnyt tällä kaudella jo 21 maalia.

HPK:n Teemu Turunen on puolestaan SM-liigan pistepörssin toisena 49 tehopisteellään. Taustatukea tälle kaksikolle on antanut Niclas Lucenius, joka on mättänyt 33 ottelussa peräti 31 tehopistettä.

Jyväskylän JYP otti eilen perjantaina ison askeleen kohti pudotuspelejä. JYP nousi maalin tappioasemasta 2-1-voittoon KooKoota vastaan ja kasvatti eroaan takaa-ajajiin.

JYP on viimeisellä pudotuspelisijalla ja takana olevat Sport ja KalPa ovat kuuden ja yhdeksän pisteen päässä JYPistä. Jyväskyläläisjoukkueen peräsimeen reilu kuukausi sitten tullut uusvanha valmentaja Risto Dufva on saanut JYPin tuloskunnon kuntoon ja joukkue hakeekin voittoja ja pisteitä tyyliä kaihtamatta.

JYPiltä on sivussa illan ottelusta tšekkihyökkääjä David Tomasek ja ykkösmaalivahti Eetu Laurikainen, joka on sivussa toista ottelua putkeen.

Kokoonpanoon nousee hyökkääjä Anton Stråka, joka pelaa kakkosketjun keskellä.

TPS-KalPa

Turun Palloseura kärsi edellisessä ottelussaan rajun 1-6-murskatappion sarjakärki Oulun Kärpille. Sitä ennen TPS oli viiden ottelun voittoputkessa.

TPS on saanut, loukkaantumisista huolimatta, oman kiekollisen pelaamisensa rullaamaan aiempaa paremmin. Pelaajat myös ajavat aiempaa hanakammin maalille kiekon kanssa, joka taas on synnyttänyt irtokiekkotilanteita.

Myös TPS:n puolustuspelaaminen on tiivistynyt viime aikoina huomattavasti. TPS saa illan otteluun tärkeitä pelaajia takaisin sairastuvalta, kun hyökkääjät Ilari Filppula ja Lauri Pajuniemi palaavat kokoonpanoon.

KalPan taistelu viimeisestä pudotuspelisijasta sai ikävän käänteen eilen perjantaina, kun se hävisi Rauman Lukolle 3-4-lukemin.

KalPa johti ottelua kahteen eri otteeseen, mutta heikko kolmas erä maksoi voiton. Kun JYP voitti oman ottelunsa, kasvoi näiden joukkueiden välinen ero jo yhdeksään pisteeseen.

KalPalla alkaakin olla kiire kerätä puhtaita kolmen pisteen voittoja. Mikäli se mielii päästä mukaan pudotuspeleihin, Lukko-ottelun kaltaisiin otteisiin ei ole varaa.

KalPalta on sivussa 19-vuotias hyökkääjälupaus Joni Ikonen.

Tappara-SaiPa

Tampereen Tappara otti eilen perjantaina 3-1-voiton Ilveksestä. Tappara mätti avauserässä alle 15 minuuttiin kolme maalia ja rallatteli sen jälkeen voittoon.

Tappara taistelee tiukasti vielä sarjan toisesta sijasta, sillä kirvesrinnat ovat vain kolmen pisteen päässä toisena olevasta TPS:stä. Kuten perjantainen Ilves-voitto osoitti, on Tapparan viisikkopelaaminen varsin hyvässä kunnossa.

Tapparan kokoonpanoon palaa puolustaja Tuukka Mäntylä. Puolustaja Elias Fälth on sivussa.

SaiPa kärsi eilen perjantaina 2-5-tappion Kärpille, vaikka johti ottelua 2-0-lukemin. Samalla katkesi SaiPan viiden ottelun voittoputki.

SaiPa taistelee edelleen tiukasti keskikastissa ja on kahdeksannella sijalla. Takana oleva JYP on kuitenkin vain neljän pisteen päässä, joten SaiPalla ei ole varaa löysäillä yhtään.

SaiPa on hieman muuttanut viime aikoina pelitapaansa, nyt lappeenrantalaisjoukkue pyrkii rytmittämään peliä kiekkokontrolliteoin ja hyökkäämään jokaista kaistaa pitkin tiiviinä viisikkona. Se on auttanut ja tuonut SaiPalle voittoja, kuten edellä mainittu voittoputki osoitti.

SaiPan kokoonpanoon palaa hyökkääjä Tyler Morley.

Muut ottelut:

KooKoo-Kärpät, kokoonpanot: 

Jukurit-Pelicans, kokoonpanot: 

Ässät-HIFK,kokoonpanot: 

Lue myös:

    Uusimmat