Tanya väsyi äiteihin, jotka puhuvat jatkuvasti vain lapsistaan: "Eikö meillä voisi olla vain yhtä iltaa, jonka aikana emme puhuisi heistä?"

0:54
Yli-innokas tuntuu olevan puistossa ensimmäistä kertaa, oppikirjaemo tekee kaiken niin kuin opaskirja neuvoo... Nämä äitityypit tapaat jokaisessa leikkipuistossa! Kuka itse olet?

Tanyan mukaan moni äiti puhuu jatkuvasti vain lapsistaan, vaikka elämässä olisi muutakin. – Eikö meillä voisi olla vain yhtä iltaa, jonka aikana emme puhuisi heistä? Tanya kysyykin nyt.

Tanya Meyer on kyllästynyt puhumaan muiden äitien kanssa. Keskusteluissa ongelmaksi nousee Tanyan mukaan yksi asia: moni äiti puhuu jatkuvasti vain lapsistaan.

– Se yksi, ainoa asia, josta en äitiydessä pidä, on se, että joudun sietämään äitejä, jotka puhuvat vain lapsistaan, Tanya kuvailee Honey9-sivustolla.

– Ymmärrän, että äitiryhmässä on täysin hyväksyttävää puhua lapsista ja ongelmista, joita olet kokenut, liittyivät ne sitten syömiseen, pottapetukseen tai uneen. Mutta kun kyseessä on sosiaalinen tilanne ilman lapsia, tai jos olet äitiporukan kanssa istumassa ja vahtimassa lapsia puistossa, varmasti on oltava muita asioita, joista voimme puhua?

"Jopa juoruilu muista koulun äideistä olisi parempaa"

Tanya uskoo äitien eläneen täyttä, tyydyttävää elämää ennen lasten saamista. He luultavasti puhuivat työstä, politiikasta tai miehistä. Lasten saavuttua tilanne kuitenkin muuttuu.

– Jopa juoruilu muista koulun äideistä olisi parempaa kuin se, että joutuu kuuntelemaan pitkällistä keskustelua siitä, miten "mahtava Sienna on", koska hän "osaa jo sanoa kokonaisia lauseita, kun muut hänen ikäisensä sanovat vain yksittäisiä sanoja", Tanya kuvaa.

"Eikö meillä voisi olla vain yhtä iltaa, jonka aikana emme puhuisi heistä?"

Tanya on yrittänyt kääntää keskustelun lapsista kirjoihin, elokuviin tai ruokaan, mutta se ei tunnu onnistuvan. Tanyalla on kirjakerhossa äitiystävä, joka ei kykene olemaan ylipäätään erossa lapsestaan hermostumatta: jos lapsi on hoidossa muualla, äiti tuijottaa jatkuvasti puhelintaan tai soittelee tarkistussoittoja kotiin.

– Kerran kysyin, onko hän ok, ja hän vastasi: "Olen vain huolissani siitä, että Alexander hämmentyy, kun en olekaan kotona". Kun kirjakerhon kokous alkoi, tämä äiti kääntyi minun puoleeni ja näytti kuvia taaperostaan ja kertoi viimeisimmät söpöt asiat, jotka poika on sanonut, Tanya kuvaa.

– Kyllä minä tajuan: meillä kaikilla on söpöjä, suloisia, mahtavia lapsia, mutta eikö meillä voisi olla vain yhtä iltaa, jonka aikana emme puhuisi heistä?

"Ei äitien pitäisi kokea laiminlyövänsä lapsiaan..."

Tanya rakastaa lapsiaan ja äitiyttään, mutta haluaa myös omaa aikaa vain itselleen. Hän haluaa viettää aikaa seurassa, joka ei puhu lapsista.

– Ei ole vaikeaa löytää muita asioita, joista puhua. Elämä on mielenkiintoista, eikä äitien pitäisi kokea laiminlyövänsä lapsiaan, jos he eivät puhu näistä koko ajan, Tanya kuvailee.

– Ensi kerralla, kun olen lapsistaan puhuvien äitien keskellä, en aio edes yrittää vaihtaa aihetta. Aion vain panna kuulokkeet päähäni, tai vain kävellä pois.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja