Tanssitähti Aira Samulinin, 93, pysäyttävät sanat koronakäskyjä uhmaaville ikäihmisille: "Emme saa olla mikään kuriton sukupolvi" – kuuntele koskettava haastattelu

10:36
Miten Aira Samulin, Ilkka Kanerva ja Seppo Kääriäinen saavat aikansa kulumaan koronakaranteenissa? Katso heidän haastattelunsa videolta.

Hallitus on antanut erityisesti yli seitsemänkymppisille suomalaisille napakan ohjeen kotona pysymisestä, jotta he välttyisivät koronatartunnoilta. Aira Samulin piti Viiden jälkeen -ohjelman haastattelussa koskettavan puheen aiheesta.

Suomessa on viime päivien aikana käyty vilkasta keskustelua rajoituksista, joita maan hallitus on koronaepidemian pahentuessa määrännyt. Nyt ministerit ovat väläytelleet esimerkiksi Uudenmaan eristämistä muusta Suomesta sekä ravintoloiden sulkemisia.

Vaikka erityisesti vanhempaa väkeä on kehotettu pysymään turvallisesti kotioloissa, on moni rikkonut ohjeistusta. Viiden jälkeen ohjelmassa kysyttiin tunnetuilta yli 70-vuotiailta henkilöiltä – Ilkka Kanervalta, Seppo Kääriäiseltä ja Aira Samulinilta – millaisia ajatuksia heillä on karanteenielämästä.

– Jokainen voi omalta kohdaltaan vaikuttaa siihen, miten pandemian kanssa käy. Tämä vastuu pitää saada toimimaan yli kansakuntien rajojen. Henkilökohtaisesti pidän hyvin tärkeänä sitä vastuunkantoa, että jokainen omalta osaltaan toimii niiden linjausten mukaan, mitä tässä on annettu, kokoomuskansanedustaja Kanerva, 72, kertoo haastattelussa. 

Kohtalokas uhkarohkeus

Entinen keskustalaispoliitikko Seppo Kääriäinen, 71, muistuttaa, ettei rajoituksia ole asetettu kansalaisten kiusaksi vaan taudin nitistämiseksi.

– Siksi, että ihmiselämää voitaisiin pelastaa. 


93-vuotias tanssijatähti, yrittäjä Aira Samulin kertoi olevansa karanteenissa pojanpoikansa hoivissa. Hän huomauttaa, että tyhmä uhkarohkeus on aina osoittautunut kohtalokkaaksi. 


– Meidän kotiinmäärättyjen tehtävänä on estää viruksen leviäminen. Olemme tärkeässä tehtävässä isänmaan asialla, talvisodan viitoittamassa maailmankuulussa hengessä. Tyhmä uhkarohkeus on aina ollut kohtalokasta. Meidän elämää kokeneiden kuuluu olla esimerkkinä muille. Emme saa olla mikään kuriton sukupolvi, Samulin sanoo.

Kuuntele ylläolevalta videolta Samulinin, Kanervan ja Kääriäisen haastattelut kokonaisuudessaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja