Ikinuori Aira Samulin, 94, halusi näyttää esimerkkiä koronakurimuksen keskellä – ei poistunut kotoaan 4,5 kuukauteen

6:09
Aira Samulin puhuu elämästä ja tulevaisuuteen suhtautumisesta koronapandemian keskellä – katso Viiden jälkeen -ohjelman haastattelu tästä

Tanssijalegenda Aira Samulin kertoi Viiden jälkeen -ohjelmassa, kuinka on selvinnyt koronavuodesta.

Keskiviikkona 7. huhtikuuta vietettiin maailmanlaajuista terveyspäivää. Omia ajatuksiaan terveydestä kertoi Viiden jälkeen -ohjelman haastattelussa myös kaikkien tuntema teräsnainen Aira Samulin, 94.

Tanssijakonkari on jo vuosikymmenien ajan korostanut tanssin ja liikkumisen merkitystä terveyden ja hyvinvoinnin kannalta. Samulin kehotti myös vuosi sitten koronakriisin alettua yli 70-vuotiaita näyttämään esimerkkiä ja noudattamaan rajoituksia.

– En tullut ajatelleeksi. Ei sitä voinut kukaan uskoa, Samulin myönsi, kun häneltä kysyttiin, olisiko hän uskonut koronakurimuksen kestävän näin kauan.

Hän sanoo selvinneensä koronavuodesta hyvin ja muistaneensa iloinneensa asioista, jotka ovat hyvin.

– Vanhukset on varmasti saatu järjestykseen, mutta myös nuorilta toivoisi, että maltetaan nyt ja sitten koittavat ilon päivät. Olemme saaneet opetuksen koko maailman kansa.

Samulinilla on perhettä jo neljässä sukupolvessa. Hän kertoo keski-iässä olevien lapsenlastensa huolehtineen siitä, että hän on pystynyt olemaan karanteenissa.

– Olin 4,5 kuukautta yhä mittaa niin, etten käynyt yhtään missään. Tuolla parvekkeella saatoin tanssia. Olin oikein kurinalainen ja halusin näyttää esimerkkiä.

Mutta mikä terveydessä on tärkeintä ikinuorelle Samulinille?

– Nautin elämästä ja otan vastaan sen, mitä tulee ja koetan tehdä parhain päin. En valita, enkä pidä synkkiä ajatuksia päällimmäisenä. Tänne on tultu selviytymään, hän toteaa.

– En tunne, että olen mitenkään niin positiivinen. Yritän olla viisas ja toimia hyvin myös muita ihmisiä kohtaan.

Samulin paljastaa haastattelussa huolehtineensa jo ennen karanteenia siitä, että hän pärjää yksin kotonaan. Mistä on kyse? Katso koko haastattelu yllä olevalta videolta!

Viiden jälkeen mtv-palvelussa ja MTV3-kanavalla arkisin kello 17.05. Ohjelma on katsottavissa myös C Moressa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja