Mainos

Tanskalaishoitaja vangittu

Useista vanhusten murhista epäilty tanskalainen sairaanhoitaja määrättiin tänään vangittavaksi. Kööpenhamilainen välioikeus päätti vangitsemisesta saatuaan valituksen naisen päästämisestä vapaalle jalalle ensimmäisessä oikeuskäsittelyssä tiistaina.

Välioikeus katsoi, että kuudessa vanhusten kuolemantapauksessa oli vahvaa näyttöä siitä, että osastonhoitajana toiminut 32-vuotias nainen oli aktiivisesti edesauttanut vanhusten kuolemaa Plejebon vanhainkodissa Kööpenhaminassa. Oikeuden mukaan naisen päästäminen vapaalle saattaisi myös haitata tapauksen jatkotutkimuksia.

Poliisi noudatti heti välioikeuden päätöstä ja pidätti naisen, joka oli saapunut poliisilaitokselle kuulemaan välioikeuden päätöstä. Huomenna on määrä päättää, miten pitkään naista voidaan pitää vangittuna.

Naisen epäillään murhanneen kaikkiaan 22 vanhusta jättämällä heidät ilman elintärkeitä lääkkeitä tai antamalla heille rauhoittavaa morfiinivalmistetta Ketogania. Murhien lisäksi naista epäillään myös lähes noin 500000 markan kavaltamisesta vanhuksilta. Nainen toimi Plejebon vanhusten hoitokodissa osastonhoitajana vuoden 1994 elokuusta tämän vuoden maaliskuuhun.

Naisen lisäksi Plejebossa työskennellyttä lääkäriä epäillään kuolemantuottamuksesta ja törkeästä virkavirheestä. Tanskan poliisi on tapauksen yhteydessä pyytänyt virka-apua Norjasta, jossa on viime aikoina ollut parikin samankaltaista tapausta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.