Mainos

Tanska valmistautuu Frederikin häihin

Perjantaiset kuninkaalliset häät tuovat Kööpenhaminaan kuninkaita, kuningattaria ja valtionpäämiehiä.

Tanskassa valmistaudutaan maan kaikkien aikojen suurimpaan kansainväliseen juhlaan, kruununprinssi Frederikin häihin. Perjantaiset häät tuovat Kööpenhaminaan kuninkaita, kuningattaria ja valtionpäämiehiä. Myös presidentti Tarja Halonen ja tohtori Pentti Arajärvi osallituvat häihin.

Hääviimeistelyjä tehdään Amalienborgin linnassa kiivaasti. Edellisistä kruununperillisen, silloisen prinsessa Margaretten häistä on kulunut pian 40 vuotta. Mukana oli tuolloinkin Suomen presidentti, Urho Kekkonen.
- Tanskan kuninkaallinen hovi Kuninkaallinen perhe on sukua kaikkien muiden Euroopan kuningasperheiden kanssa. Nämä ovat tanskalaiset häät, joihin aina kutsutaan sukulaiset. Siksi nyt on kutsuttu kaikki kuninkaalliset ja periaatteessa kaikki ovat tulossa, seremoniamestari Christian Eugen-Olsen sanoo.

Peruutuksia kuitenkin tulee: Japanin kruununprinsessa jää väsymyksen takia pois, Britannin kruununprinssi Charlesin muut kiireet nostattavat täällä kulmakarvoja. Mutta majesteetteja on tulossa Ruotsista ja Norjasta, Belgiasta, Hollannista, Espanjasta ja tietysti morsiamen sukulaisia Australiasta. Juhlaillalliset Tanskan poliittiselle johdolle pidettiin eilen.

Pienenoloiseen kirkkoon pitäisi mahtua 700 vierasta. Illalliselle heistä on kutsuttu vain 400. Kaksi tv-kanavaa seuraa häitä suorana koko päivän aamusta iltaan.

Eniten järjestäjiä huolestuttaa vastavihityn parin matka avoimella hevoskärryllä tuomiokirkolta Amalienborgin linnaan. Varsinaiset juhlaillaliset tanssiaisineen pidetään Frendensborgin linnassa, puolisen tuntia Kööpenhaminasta.

Hääillallisen menu on tietysti suuri salaisuus mutta sen verran olemme saaneet selville, että viininä tarjoillaan, morsiamen kunniaksi tasmanialaista, meillä Suomessakin myytävää viiniä ja tietysti prinssi Henrikin viinitilan omaa, ranskalaista viiniä.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 12.05.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.