Mainos

Tanner-palkinto Teija Tiilikaiselle

50 000 euron arvoinen Tanner-palkinto on myönnetty Helsingin yliopiston Eurooppa-tutkimusverkoston johtajalle, valtiotieteen tohtori Teija Tiilikaiselle.

Valtiotieteen tohtori Teija Tiilikainen on tämän vuoden Tanner-palkinnon saaja. Väinö Tannerin säätiö jakoi palkinnon tänään Tannerin syntymäpäivänä Helsingissä. Palkinto on suuruudeltaan 50 000 euroa. Palkinto jaettiin nyt neljännen kerran. Samalla palkinnon saaja kutsuttiin Tanner-Akatemian elinikäiseksi jäseneksi. Akatemian tarkoituksena on edistää henkistä kasvua, moniarvoisuutta ja suvaitsevaisuutta suomalaisessa yhteiskunnassa.

Tiilikainen toimii Helsingin yliopiston Eurooppa-tutkimusverkoston johtajana. Palkintojenjakotilaisuudessa hän piti juhlaesitelmän aiheesta Eurooppalaisuuden haaste.

Akatemian muiksi jäseniksi on aiemmin kutsuttu presidentti Tarja Halonen, arkkipiispa Mikko Juva, ekonomi Tellervo Koivisto, taiteilija Stefan Lindfors, valtiotieteen tohtori Maija-Riitta Ollila, pääjohtaja Ylermi Runko, professori Hannu Soikkanen, kirjailija Kaari Utrio, professori Juha Siltala, ministeri Max Jakobson, dosentti Maria Lähteenmäki, professori Tuula Tamminen, näyttelijä Kati Outinen, professori Heikki Palva, professori Mart Saarma, professori Fredrik Almqvist ja rehtori Esko Riepula.

Väinö Tanner (1881-1966) toimi aikoinaan mm. pääministerinä, SDP:n puheenjohtajana ja Elannon pääjohtajana. Hän kuului Suomen johtaviin vaikuttajiin neljänkymmenen vuoden ajan. Hän oli Suomen ensimmäisen vasemmistohallituksen pääministeri. Hän oli lisäksi ministerinä seitsemässä hallituksessa.

Tanner oli mukana hallituksessa sekä talvi- että jatkosodan aikana. Hänet myös tuomittiin sotasyyllisyysoikeudenkäynnissä. Neuvostoliitto arvosteli Tannerta ankarasti. Tanner palasi vielä politiikkaan 1950-luvun lopulla. Tuolloin hänet valittiin hajoamassa olevan SDP:n puheenjohtajaksi uudelleen.

Tanner oli myös merkittävä liikemies. Hän oli helsinkiläisen Osuusliike Elannon suuruuden luoja.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.