Mainos

Tankkeriturma Ruotsin rannikolla

Pelastustyöt jatkuivat iltaan asti Ruotsin lounaisrannikolla uponneen tanskalaisaluksen puolalaismiehistön löytämiseksi. Suolahappolastissa ollut tankkeri törmäsi tänään aamupäivällä Helsingborgin pohjoispuolella saksalaiseen kauppa-alukseen ja upposi vieden mukanaan viisi puolalaista miehistön jäsentä.

Onnettomuus sattui lähellä Helsingborgia

Lumi ja tuuli pieksi pelastusmiehistöjä kun ne yrittivät epätoivoisesti etsiä kahden aluksen yhteentörmäyksessä kadonneita merimiehiä. Martina, pieni tankkeri törmäsi erittäin huonoissa sääoloissa saksalaiseen kauppa-alukseen Wrede Bremeniin kello 11 Suomen aikaa. Saksalaisalus lähetti hätäkutsun. Tanskalaistankkeri kääntyi ympäri ja kellui ylösalaisin useita tunteja ennen uppoamistaan.

Pelastajat saivat turvaan kaksi Martinan 7-henkisestä miehistöstä. Sukeltajat etsivät mahdollisesti alukseen jääneitä ilmalukkoja, mutta sukellustoimet keskeytyivät kun alus upposi. Alus lepää nyt 25 metrin syvyydessä. Siinä on 600 kuution suolahappolasti, joka - jos se on päässyt vuotamaan - tekee sukellustyöt hankaliksi tai mahdottomiksi. Käytännössä toiveet viiden puolalaismerimiehen pelastamisesta ovat menneet. Ainakaan ruotsalaisarvioissa suolahappolastin ei uskota muodostuvan suureksi ympäristöongelmaksi. Saksalaisalus Wrede Bremenin 13-henkinen miehistö selvisi onnettomuudesta ilmeisesti vammoitta.

Martina vaikeuksissa ennenkin

Uponnut Martina kävi karilla Ruotsin rannikolla viimeksi 1998, jolloin se asetettiin käyttökieltoon. Silloinkin

Martina-tankkeri

suolahappoa kuljettaneesta aluksesta puuttui muun muassa ajanmukainen merikortti. Sairaalan toimitetut, kylmettyneet mutta vakavilta vammoilta säästyneet kaksi puolalaismerimiestä ovatkertoneet, että heidän alukseensa törmättiin takaapäin. Toinen lensi törmäyksen voimasta mereen, toinen katsoi parhaaksi yrittää pelastautua hyppäämällä mereen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.