Tampereen Vasaratien murhajutun syytetyt mielentilatutkimukseen – syytteen mukaan nuori mies lupasi isänsä surmasta palkkion syytetylle

Järkyttävät näky Tampereelta: Jahdattu murhamies jätti jälkeensä verivanan 2:01
Järkyttävä näky Tampereelta: Jahdattu murhamies jätti jälkeensä verivanan

Pirkanmaan käräjäoikeus määräsi mielentilatutkimukseen molemmat Tampereen Vasaratien murhajutun syytetyt. Käräjäoikeuden mukaan sekä murhasta syytetty 19-vuotias että yllytyksestä murhaan syytetty 20-vuotias ovat menetelleet syytteessä kuvatulla tavalla.

Oikeus ottaa rikosnimikkeisiin kantaa mielentilatutkimuksen valmistuttua.Veriteko tapahtui tammikuussa tammikuun lopulla. Yllytyksestä syytetty mies on surmatun keski-ikäisen miehen poika. Syytteen mukaan hän lupasi isänsä surmaamisesta palkkion murhasta syytetylle.

Käräjäoikeuden mukaan 19-vuotias surmasi tamperelaismiehen veitsellä. Ruumista löydettiin 40 haavaa, vakavimmat niistä kaulan alueella.Surmaaja saapui Tampereelle Jyväskylästä. Hän pääsi varhain aamulla sisälle miehen asuntoon esiintymällä avaimensa hukanneena naapurina. Valeasuna käytetty kylpytakki ja crocsit löytyivät myöhemmin hiekoituslaatikosta.

Oikeus piti näyttöä riittävänä myös siitä, että 20-vuotias oli tilannut isänsä surmaamisen. Käräjäoikeus totesi, että 19-vuotiaalla oli tiedossaan surmattavan miehen nimi, osoite, työpaikka, harrastuksia ja naisystävä. Oikeuden mukaan tilaaja oli myös kehottanut häntä toimimaan ajankohtana, jolloin naisystävä oli lähtenyt matkalle.

Oikeuden mukaan tilaaja kiirehti surmaamista

Käräjäoikeus katsoo, että näin yksityiskohtaiset tiedot eivät ole olleet ulkopuolisen saatavissa, vaan ne ovat olleet peräisin surmatun miehen lähipiiristä. Oikeuden mukaan tilaaja oli kiirehtinyt surmaamista, koska isä oli suunnitellut avioitumista naisystävänsä kanssa. Tämä olisi vaikuttanut perintöön.

Keskeistä todistusaineistoa on käräjäoikeuden mukaan myös tieto dataliikenteestä. Miehet olivat nimimerkkejä käyttäen vaihtaneet viestejä Flickr Me -viestipalvelussa, jossa viestit säilyvät lyhyehkön ajan. Käräjäoikeudessa kuullun poliisin asiantuntijatodistajan mukaan datasiirtojen ajankohdat sopivat yhteen niiden ajankohtien kanssa, jolloin nimimerkit ovat viestitelleet.

Käräjäoikeuden mukaan motiivi jää jossain määrin epäselväksi. Mahdollisia motiiveja ovat oikeuden mukaan katkeruus lapsuudesta ja isän varallisuus. Surmatulla miehellä oli osakevarallisuutta sekä useampi kuin yksi henkivakuutus. 

Lue myös:

Lue myös:

    Uusimmat