Tampereen Vasaratien murhasta syytetty nuorukainen mainosti palkkamurhapalveluita Tor-verkossa – "Rottaongelmia? Ei hätää"

2:01
Video ei herkille: Jahdattu murhamies jätti jälkeensä verivanan. Katso kuvat videolta.

Tampereen Vasaratien murhasta syytetty 19-vuotias nuorukainen mainosti palkkamurhapalveluita Tor-verkossa ja suositulla blogialustalla julkisessa verkossa.

Poliisin esitutkintamateriaalista käy ilmi, että nuorukainen mainosti palkkamurhapalvelua Tor-verkon Torilauta-keskustelupalstalla nimimerkillä "mustakolmio". Ilmoitus oli sivuston "työpaikat"-osastolla.

– Rottaongelmia? Ei hätää, ilmoitus alkoi.

– Täältä ”Hengenlähtöpalveluita”. Eutanasiaa. Vapaaehtoista tai vastentahtoista, viesti jatkui.

"Suhteellisen halpa" palkkamurha

Erään kommentoijan kyseltyä hintaa "palveluille", nimimerkki mustakolmio vastasi ryhtyvänsä toimiin "suhteellisen halvalla".

– Suhteellisen halvalla voidaan mennä nyt kun kauheaa asiakastulvaa tämmöseen ei oo. Lisäks toi hinta on aika tapauskohtanen. Riippuu keissin oletetusta vaikeudesta, kuin paljon infoo sulla on tästä tyypistä antaa ja aikamääreestä.

– On ihan eri asia listiä joku iso kiho kahteen viikkoon tietämällä vaan sen nimi ja kaupunki, kuin tappaa joku narkki kuukauteen mistä tiiän tyyliin kaiken mahollisen mitä ihmisestä voi tietää.

Keskustelun edetessä nimimerkki kertoi hinnaksi 4000 eurosta 9000 euroon. Nimimerkki myös antoi suuria lupauksia työn laadusta.

– Hintaan sisältyy tiedustelu, valmistelu ja murha. Ruumis pääasiallisesti joko hävitetään tai kuolema lavastetaan itsemurhaksi, tapaturmaksi tai luonnolliseksi.

Mainosti myös tavallisen verkon puolella

Keskustelussa nimimerkki kertoi mainostavansa palveluitaan myös "clearnetin", eli tavallisen internetin puolella. Suositulle Wordpress-blogialustalle kyhätyllä sivulla kerrotaan, että tarjolla olisi "täysin anonyymi murhapalvelu".

– Maksu Bitcoineina escrow palvelun kautta, eli en juokse rahojesi kanssa.

Bitcoin on suosittu kryptovaluutta. Escrow-palvelulla puolestaan viitataan järjestelyyn, jossa kolmas taho välittää maksun palveluntarjoajalle vasta, kun palvelu on toimitettu.

Syytteet luettiin eilen

Mustakolmion suurista puheista huolimatta Vasaratien surma ei ollut täydellinen rikos. Tekijäksi epäilty mies jäi kiinni vain päivä henkirikoksen jälkeen.

Tapauksen puinti alkoi Pirkanmaan käräjäoikeudessa eilen. Syyttäjän näkemys on, että 19-vuotias nuorukainen surmasi uhrin veitsellä.

Uhrin 20-vuotias poika on syytettynä yllytyksestä murhaan. Syyttäjän käsitys on, että 19-vuotias ja 20-vuotias tapasivat Tor-verkossa ja sopivat henkirikoksesta etukäteen.

19-vuotias on myöntänyt aiheuttaneensa uhrin kuoleman, mutta kiistää rikosnimikkeen murha. Mies murtui poliisikuulusteluissa ja kertoi oman näkemyksensä surmapäivän tapahtumista.

Murhaan yllytyksestä syytetty nuorukainen puolestaan kiistää syyllisyytensä rikokseen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja