Murharyhmältä täystyrmäys Mikkelin vanhusmurhan tuomiolle: "Tässä mentiin pahasti metsään"

Murharyhmältä täystyrmäys oikeuden päätökselle vapauttaa Mikkelin vanhusmurhasta syytetty 9:45
Katso videolta Murharyhmän koko keskustelu Mikkelin vanhusmurhan vapauttavasta tuomiosta.

Rikospaikan Murharyhmä pitää hämmentävänä Etelä-Savon käräjäoikeuden lokakuussa antamaa ratkaisua, jolla se vapautti Mikkelin vanhusmurhasta syytteessä olleen vuonna 2000 syntyneen miehen.

Oikeuden mukaan todisteet ja näyttö eivät riittäneet osoittamaan, että Mikkelissä Mikonkadulla sijaitsevassa juhlatilassa riehumisen jälkeen mies olisi tunkeutunut naapuritalossa asuneen 85-vuotiaan vanhuksen asuntoon ja surmannut tämän.

– En yleensä halua arvostella tuomioistuimen ratkaisua, mutta tässä mentiin aika pahasti metsään. Kokonaisarviointi petti, Murharyhmän jäsen, kokenut asianajaja Kari Eriksson sanoi.

Jälkiä löytyi surmapaikalta

Murhasta epäilty ja syytetty parikymppinen mies pystyttiin esitutkinnassa sitomaan rikospaikalle usealla teknisellä todisteella. Miehen kengänjälkiä oli surmapaikalla, hänen kämmenensä jälki löytyi pation ikkunan ulkopuolelta ja hänen vaatteistaan löytyi uhrin verta.

Julman väkivallan seurauksena ja henkirikoksen uhrina kuolleen vanhuksen verta ei käräjäoikeuden mukaan ollut epäillyn farkuissa kuitenkaan riittävästi.

Kansanedustaja ja lukuisia henkirikoksia poliisiurallaan tutkinut rikosylikomisario (vv.) Jari Kinnunen piti oikeuden näkemystä erikoisena.

– Ihmiset kuvittelevat, että kun joku pahoinpidellään niin sieltä roiskuu verta kuin kauhuleffassa. Näinhän ei välttämättä ole, Kinnunen sanoi.

Tuntemattomia toisilleen

Vanhus ja syytteessä ollut mies eivät millään tavalla tunteneet entuudestaan toisiaan. Asunnosta ei löytynyt syytetyn sormenjälkiä, mutta ainoat asunnosta löydetyt ulkopuolisen ihmisen kengänjäljet kuuluivat syytetylle.

Eriksson ja Kinnunen ihmettelivät molemmat suuresti sitä, että oikeus ei ratkaisussaan esittänyt minkäänlaista vaihtoehtoista tapahtumakulkua eikä huomioinut myöskään sitä, että syytetty itse oli tunnistanut itsensä valvontakamerakuvista asunnon ulkopuolelta.

– Sekin on hämmentävää oikeuden päätöksessä, Kinnunen sanoi.

Katso videolta Murharyhmän koko keskustelu Mikkelin vanhusmurhan vapauttavasta tuomiosta.

Lue myös:

    Uusimmat