Mainos

Tampereen ruuhkista saa tiedon kännykkään

Varttitunnin välein päivittyvä palvelu kertoo, jos liikenne on ruuhkautunut tai pysähtynyt kokonaan. Internetin tai matkapuhelimen välittämä palvelu on maksuton.

Tampereella on otettu käyttöön ensimmäisenä kaupunkina Suomessa kaupungin pääväylien liikenteen sujuvuudesta kertova sähköinen palvelu. Liikenne Tampereella -palvelua voi käyttää internetin ja matkapuhelimen kautta.

Varttitunnin välein päivittyvä palvelu hyödyntää liikennevalojärjestelmien liikennemääristä keräämää tietoa ja kertoo, jos liikenne on ruuhkautunut tai pysähtynyt kokonaan. Palvelusta voi nähdä myös tarkat ajoneuvoliikenteen määrät ja sen, jos joku pääväylien tärkeimmistä liikennevaloista on poissa käytöstä.

Palvelua voi käyttää ilman rekisteröitymistä internetosoitteessa www.liikennetampereella.fi. Se näyttää 26 pääväylän tiedot. Rekisteröityville käyttäjille on tarjolla räätälöity versio, jossa käyttäjä voi valita tiedot vain haluamiltaan kulkuväyliltä esimerkiksi työmatkaansa varten.

- Kiinnostuneina odotamme, onko tämmöiselle palvelulle kysyntää. Itse uskon, että se saa tuhansia käyttäjiä, sanoo suunnittelupäällikkö Reijo Väliharju Tampereen kaupungilta.

Väliharjun mukaan pääkaupunkiseudulla sekä Turussa ja Oulussa olisi käyttöä vastaavanlaiselle palvelulle. Palvelu on maksuton eli käyttäjä maksaa vain omat tietoliikennekustannuksensa.

-Tulevaisuudessa palvelu voisi esimerkiksi antaa ehdotuksen sujuvammasta reitistä, jos liikenne on tukossa jossain paikassa, Väliharju kaavailee.

Liikenne Tampereella -palvelun kehittämiskustannukset olivat 50000 euroa ja se syntyi Tampereen kaupungin, Infotripla Oy:n ja liikenne- ja viestintäministeriön yhteistyönä.

Liikenne Tampereella -palvelu kertoo vihrein nuolisymbolein, että liikenne oli sujuvaa Tampereen keskustassa tänään iltapäivällä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.