Tammikuun tieliikenteessä kuoli 26 ihmistä

Henkilövahinkoon johtaneita tieliikenneonnettomuuksia sattui Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan tammikuussa kaikkiaan 404. Onnettomuuksissa kuoli 26 ja loukkaantui 532 ihmistä. Kuolleita oli 5 enemmän kuin viimevuoden tammikuussa, kun taas loukkaantuneita oli 156 vähemmän.

Eniten kuolonuhreja liikenne vaati Pohjois-Karjalassa. Siellä sai surmansa 5 ihmistä, kun vuotta aiemmin kuolemaan johtaneita onnettomuuksia ei tapahtunut siellä lainkaan. Tammikuun tieliikenteessä kuolleista 20 oli liikkeellä henkilöautolla ja 2 pakettiautolla. Lisäksi kuoli 3 jalankulkijaa ja 1 moottorikelkkailija.

Tieliikenteessä kuolleista miehiä oli 16 ja naisia 10. Loukkaantuneiden lukumäärä oli lähes koko maassa pienempi kuin viime vuoden tammikuussa. Ainoastaan Etelä- ja Pohjois-Savossa sekä Pohjois-Karjalassa loukkaantuneiden määrät olivat viimevuotista suurempia. Kuolleiden ja loukkaantuneiden määriä on verrattu vuoden 1999 tammikuun vastaaviin ennakkotietoihin. Luvut perustuvat poliisin Tilastokeskukselle toimittamiin onnettomuustietoihin.
(STT)

Lue myös:

    Uusimmat