Mainos

Tämän asearsenaalin poliisi unohti muutossa

Poliisin asekaappijupakka ei johda jatkotoimiin. Selvityksen erikoisesta unohduksesta käynnistäneen poliisiylijohtaja Mikko Paateron mukaan tapauksessa ei ole tullut esille seikkoja, joiden perusteella olisi syytä epäillä rikosta.

Sisäasiainministeriön poliisiyksikkö unohti muuton yhteydessä nipun aseita entiseen toimipaikkaansa Helsingin Hakaniemeen. Aseet jäivät lukitussa kaapissa tiloihin, joihin muutti poliisin jälkeen kansainvälinen opiskelijavaihtoyksikkö.

Turvallisuuteen ja materiaalin hallintaan liittyviä ohjeita tullaan Paateron mukaan säätämään tapauksen johdosta.

– Tiedonkulkua koskevaa ohjetta olemme tarkentaneet tällä viikolla.

Kuva aseista julki

Poliisi julkaisi tänään kuvan kohun nostaneista aseista. Ampuma-asearsenaali käsitti yhteensä kolmetoista ampuma-asetta: Haulikoita, pistooleja, kivääreitä sekä yksi Suomi-konepistooli.

Poliisihallituksen selvityksen mukaan kaikki kaapista löytyneet ampuma-aseet oli deaktivoitu ampumakelvottomiksi. Myös löytyneiden kahdeksan kaasusumuttimen säiliöt oli tyhjennetty ja puhkaistu.

Poliisihallituksen sisäinen tarkastus selvitti sisäasiainministeriön poliisiosaston vuoden 2006 muuton jäljiltä löytyneen kaapin vaiheita. Ampumakelvottomia aseita oli säilytetty lukitussa peltikaapissa sosiaalitiloissa, kun esimerkiksi virka-aseet ovat olleet kassakaapeissa toisaalla.

(MTV3)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.