Tämä yllättävä superjuoma auttaa krapulaan?

Kookosvesi on keholle tasapainoista energiaa antava janonsammuttaja ja kehon nestetasapainon tehokas ylläpitäjä. Tämä luonnon oma superjuoma sisältää muun muassa runsaasti mineraaleja, vitamiineja ja aminohappoja, mutta ei yhtään kolesterolia tai rasvaa ja vain vähän kaloreita.

Jos olet nauttinut illalla reilusti alkoholia, tiedät kuinka seuraavana aamuna suutasi kuivaa ja olet loputtoman janoinen. Tämä onkin merkki krapulan aiheuttamasta nestehukasta kehossasi. Päänsärkyä puolestaan aiheuttaa muun muassa se, että elimistö pyrkii ottamaan kaipaamaansa vettä aivoista.

Kookosvesi onkin luonnollinen vaihtoehto niin janojuomaksi, urheilujuomaksi, kuin krapulajuomaksikin. Kookosvesi on juomana isotonista, joka tarkoittaa että sillä on sama elektrolyytti-tasapaino kuin omassa veressämme, ja siksi se soveltuu erityisen hyvin kehon nestetasapainon palauttajaksi krapulassa, liikunnan jälkeen tai kuumana kesäpäivänä.

Trooppisilla alueilla ihmiset ovat jo vuosisatojen ajan käyttäneet kookosvettä ravitakseen, raikastaakseen ja voimistaakseen itseään. Sen lisäksi että kookosvesi huolehtii kehon nestetasapainosta, se edesauttaa myös keskittymistä, hillitsee päänsärkyä ja tuo kehoon tärkeitä mineraaleja. Lisäksi kookosvesi lisää virtsaneritystä ja nopeuttaa näin myrkkyjen poistumista kehosta.

Mitäpä siis jos viikonloppuna kokeilisit krapulapäivän janojuomaksi perinteisen jaffan sijaan tätä vähäkalorista luomujuomaa?

Lähteet: Huffington Post: Cooking With Coconut Water

www.superfoodit.com/kookostuotteet,

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat