Tämä Salkkarit-hahmo oli pitkään fanien ja jopa näyttelijän itsensä inhokki – nämä käänteet muuttivat suunnan täysin: "Tuntuu merkitykselliseltä"

1:28
Olga Heikkalan roolihahmo Mira on ollut keskellä jännittäviä käänteitä - sokerideitit saivat hurjan käänteen

Salkkarit-näyttelijä Olga Heikkala iloitsee siitä, että hänen hahmostaan Mirasta on rankkojen käänteiden myötä löytynyt myös herkkä puoli.

Kun Olga Heikkala tuli mukaan Salatut elämät -sarjaan, hän luonnehti roolihahmoaan Mira Jokista inhottavaksi tyypiksi MTV Uutisten haastattelussa. Lukioikäisenä sarjassa aloittaneen Heikkalan hahmo esiteltiin katsojille koulukiusaajana. Nuori näyttelijä sai sarjan faneilta somessa viestejä, joissa hänet ja hahmo sekoitettiin toisiinsa ja häntä haukuttiin ilkeäksi tyypiksi.

Viime aikoina Miran hahmolle on kuitenkin tapahtunut melkoisesti. Koulukiusaamiseen liittyvien kuvioiden jälkeen rahapulaan joutunut hahmo on joutunut kiperiin tilanteisiin sugardaddy-kuvion takia. Tämän seurauksena päättyi myös Miran ja Violan (Vivi Wahlström) romanssi ja Mira joutui kodittomaksi.

– On ollut ihanan vaihtelevaa. Juonenkäänteitä on ollut paljon, ja olen päässyt tekemään ihanan paljon kaikkea erilaista, Heikkala iloitsi MTV Uutisten haastattelussa sarjan kevätpressin yhteydessä.

Hänen käsityksensä roolihahmostaan on muuttunut rankkojen käänteiden jälkeen.

– Siitä on jo pitkä aika, ja hahmo on muuttunut, hän viittaa Salkkareihin tultuaan antamiinsa kommentteihin.

– Tykkään tosi paljon Miran hahmosta. On ihanaa, kun hahmo on saanut uusia ulottuvuuksia ja kerroksia, ja että Mirasta on tuotu esiin myös herkkä puoli, eikä se ole vain se ilkeä ja kylmä tyyppi, Heikkala jatkaa.

Näyttelijä myöntää, etteivät huono onni ja rankat käänteet tunnut koskaan loppuvan Miran kohdalla.

– Onhan se tavallaan rankkaa, mitä kaikkea sille on käynyt, mutta Mira on vain roolihahmo. Ei se henkilökohtaisesti minulla ole mennyt tunteisiin. Olen kyllä miettinyt välillä, että tuntuu epäreilulta, miten paljon kaikkea yhden ihmisen kohdalle sattuukin.

Heikkalan mieltä lämmittää myös se, että faneilta saadun palautteen sävy Mirasta on sekin muuttunut.

– Sinä aikana, kun Miran ja Violan romanssi on ollut käynnissä, on tullut todella positiivista palautetta. Varsinkin se on ollut ihanaa huomata, miten paljon nuorilta ja seksuaalivähemmistöihin kuuluvilta on tullut kiitosta siitä, kuinka Miran ja Violan tarina auttaa hyväksymään itsensä. Se tuntuu tosi merkitykselliseltä, pohtii Heikkala.

Myöskään Olga ja Mira eivät enää mene ihmisiltä niin usein sekaisin.

– Mutta kyllä mulle tulee välillä viestiä, että miltä tuntuu olla koditon, hän hymähtää.

Heikkala pääsi ylioppilaakis kaksi vuotta sitten Kallion lukiosta. Tällä hetkellä Salkkarit-työllistää hänet täysipäiväisesti ja hän on tehnyt sarjan ohessa lähinnä pienempiä projekteja, kuten lyhytelokuvia.

– Opiskelu kiinnostaa kyllä jossain vaiheessa, mutta nyt haluan keskittyä tähän. Työ Salkkareissa on ihanaa, sanoo Heikkala, joka haaveilee opintojenkin liittyvän tulevaisuudessa näyttelemiseen. 

– Elokuva- ja tv-ala kiinnostavat kovasti, samoin musiikki ja lauluhommat.

Kesää Torniosta lähtöisin oleva nuori näyttelijä aikoo viettää rennoissa merkeissä. Luvassa on vaellusreissua ja mökkeilyä Lapissa.

– Minulla ei ole moniin vuosiin ollut näin pitkää kesälomaa. Se vähän jännittää, ja kauhistuttaa jäädä näin pitkälle lomalle, koska olen niin kova työnintoilija! hän naurahtaa.

Salatut elämät arkisin kello 19.30 mtv-palvelussa ja MTV3-kanavalla. Viikon jaksot katsottavissa ennakkoon C Moressa!

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja