"Tuomitsen vahvasti" – suurtapahtuman Venäjä-linjaa kiristettiin välittömästi tämän kuvan tultua julki

Australian tennisliitto kielsi tiistaina Venäjän ja Valko-Venäjän liput Australian avoimissa. Liitto kielsi liput sen jälkeen, kun katsomossa oli nähty Venäjän lippuja maanantain ottelussa, jossa Ukrainan Kateryna Baindl voitti Venäjän Kamilla Rahimovan.

Ottelua seuranneet ukrainalaiset katsojat olivat pyytäneet järjestysmiehiä puuttumaan tapaukseen, ja Ukrainan suurlähettiläs Vasil Miroshnitshenko esitti paheksuntansa asiasta.

– Tuomitsen vahvasti Venäjän lipun julkisen esittelyn ukrainalaispelaaja Kateryna Baindlin ottelussa, Miroshnitshenko kirjoitti Twitteriin kuvan (alla) kera.

Katsomossa nähtiin Venäjän lippu myös Rod Laver -areenalla pelatussa ottelussa, jossa venäläinen Daniil Medvedev voitti Yhdysvaltain Marcos Gironin.

Venäläiset ja valkovenäläiset pelaajat saavat osallistua Venäjän hyökkäyssodan ja Valko-Venäjän sille antaman tuen takia tennisturnauksiin vain ilman kansallistunnuksia. Australian liitto tarkensi tiistaina, että maiden liput on kielletty myös katsomossa.

– Venäjän ja Valko-Venäjän liput on kielletty Australian avointen kilpailupaikoilla. Olimme alustavasti päättäneet, että fanit voivat tuoda katsomoon lippuja, kunhan niillä ei aiheuteta häiriötä, mutta eilisen välikohtauksen jälkeen liput kielletään ja kielto tulee voimaan välittömästi, Australian liitto ilmoitti.

Sabalenka nieli päätöksen

Valkovenäläinen tennistähti Aryna Sabalenka kommentoi liiton päätöstä tuoreeltaan.

– Minä en pysty vaikuttamaan tähän millään tavoin, joten mitäpä voisin sanoa. Päätös on tehty, joten okei, ei lippuja, Sabalenka sanoi.

Sabalenka kertoi ymmärtävänsä, että Venäjän ja Valko-Venäjän liput suututtavat nykytilanteessa ukrainalaisia.

– Olen aika varma, että liput suututtavat. On ihan ok, jos tämä Australian tennisliiton päätös helpottaa heidän tuntojaan, Sabalenka jatkoi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja