Ukraina vaatii Novak Djokovicin isän poistamista tenniskatsomosta – Venäjä-sympatiat tyrmistyttivät: "Hänen tulisi pyytää tapahtunutta anteeksi"

2:54
Novak Djokovic eteni Australian avointen välieriin – kohtaa Tommy Paulin perjantaina aamupäivällä

Ukrainan Australian-suurlähettiläs Vasil Myroshnytshenko on vaatinut, että serbialaisen tennistähti Novak Djokovicin isä poistetaan Australian avoimista, koska tämä poseerasi Venäjän lippuja heiluttavien fanien kanssa.

Suurlähettilään mukaan mieheltä tulisi poistaa akkreditointi tapahtumaan. Hän vaati myös Djokovicia pyytämään henkilökohtaisesti anteeksi tapahtunutta ja tekemään selväksi kantansa Venäjän hyökkäykseen.

– Hänen tulisi pyytää tapahtunutta anteeksi ja tuomita Venäjän hyökkäys Ukrainaan.

Melbourne Age -lehden mukaan hän sanoo videolla serbiaksi "Kauan eläköön Venäjä".

Katsojilta on Melbournessa kielletty Venäjän tai Valko-Venäjän liput. Näiden maiden pelaajat eivät saa edustaa kotimaitaan tenniskentillä, vaan he pelaavat neutraaleina.

Torstaina Djokovicin pelin aikana katsomossa nähtiin henkilö, jonka t-paidassa oli Venäjän sotaa tukeva Z-symboli.

Turnauksen järjestäjät eivät torstaina suoraan kommentoineet tapausta mutta sanoivat, että jatkavat työtä yhdessä turvapuolen kanssa, jotta sääntöjä noudatetaan.

–  Pelaajia ja heidän tiimejään on opastettu ja muistutettu tapahtuman säännöistä liittyen lippuihin ja symboleihin, jotta vältymme tilanteilta, jotka voivat aiheuttaa häiriötä, he sanoivat.

Novak Djokovic kohtaa Australian avointen välierissä yhdysvaltalaisen Tommy Paulin aamupäivällä Suomen aikaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja