Venäjän lippu eksyi väärään paikkaan – tökerö kömmähdys sai ukrainalaistähden suunniltaan

Ukrainalainen tennistähti Marta Kostjuk kommentoi tulikivenkatkuisesti tenniksen Yhdysvaltain avointen julkaisua sosiaalisessa mediassa. 

Kostjuk eteni Australian avoimen tennisturnauksen puolivälieriin kukistamalla venäläisen Maria Timofejevan suoraan kahdessa erässä. Saavutus on Kostjukin uran paras grand slam -turnauksissa. Aiemmin hän oli pelannut neljännellä kierroksella Ranskan avoimissa vuonna 2021.

Saavutus sai kuitenkin kitkerän sivumaun, kun toinen tenniksen suurturnauksista, Yhdysvaltain avoimet päätti onnittella ukrainalaista voitosta sosiaalisessa mediassa. Julkaisuun päätyi pahemman luokan moka, johon Kostjuk puuttui omassa julkaisussaan.

Ottelun tuloksen yhteyteen oli eksynyt Timofejevan kohdalle Venäjän lippu, jonka käyttö kansainvälisten tennisturnausten yhteydessä on ollut kiellettyä Venäjän hyökättyä Ukrainaan lähes kaksi vuotta sitten. Venäläiset ja valkovenäläiset urheilijat ovat saaneet jatkaa pelaamista ammattilaiskiertueella, mutta neutraaleina urheilijoina ilman maatunnuksia.

Monet ukrainalaispelaajat ovat kyseenalaistaneet venäläisten ja valkovenäläisten esiintymisen ammattilaiskiertueella ja ovat muun muassa jättäneet nämä kättelemättä otteluiden jälkeen. Sunnuntaina Kostjuk ärähti viestipalvelu X:ssä Yhdysvaltain avointen mokan jälkeen.

Kostjuk kertoi ukrainalaisten kyselleen toistuvasti, mitä neutraalin urheilijan status oikeastaan tarkoittaa.

Nämä urheilijat ovat toistuvasti sanoneet, että kaikki tietävät, mistä he tulevat. Heidän hallituksensa sanoo jatkuvasti, että nämä ovat heidän urheilijoitaan, ja maailma tietää sen. Kansainvälinen media kirjoittaa, että nämä ovat venäläisiä ja valkovenäläisiä urheilijoita. Monet urheilijat pitävät maidensa lippuja esillä sosiaalisessa mediassa, Kostjuk hämmästeli.

Ja tänään sen jälkeen, kun olin voittanut urheilijan hyökkääjämaasta, Venäjän lippu nostettiin esiin yhden maailman suurimman tennisturnauksen virallisella alustalla.

Voit katsoa Kostjukin julkaisun alta.

Yhdysvaltain avointen julkaisun alle kertyi lukuisia kommentteja, joissa hämmästeltiin Venäjän lipun käyttöä ja vaadittiin sen poistamista. Julkaisu onkin sittemmin poistettu, mutta kuva siitä on nähtävissä Kostjukin julkaisussa.

Myös Kostjukilla oli oma vaatimuksensa.

Tänään on täysimittaisen sodan päivä numero 697, ja urheileva maailma jatkaa yhä murhaa suorittavan maan tukemista. Maan, joka käyttää urheilijoita osana propagandaansa. Vaadin median edustajia, virkailijoita ja urheiluyhteisöä lopettamaan tenniskentän käyttämisen "Venäjän rauhan" edistämiseen.

Kostjuk kohtaa puolivälierissä yhden turnauksen suurimmista voittajasuosikeista Yhdysvaltojen Coco Gauffin, joka voitti neljännellä kierroksella puolalaisyllättäjä Magdalena Frechin.

 

Lue myös:

    Uusimmat