Mainos

Talvivaara oikoo: Leiriläisten iho-ongelmilla ei yhteyttä kaivokseen

Kaivosyhtiö Talvivaaran viestintäpäällikkö Olli-Pekka Nissisen mukaan Kivijärvestä raportoitujen uimareiden iho-oireiden syy-yhteyttä ei ole yhdistetty Talvivaaraan.

MTV3 uutisoi eilen, että Kajaanin evankelisluterilainen seurakunta joutuu rajoittamaan leiritoimintaansa Kivijärvellä Talvivaaran päästöjen takia. Leirit on peruttu jo kolmantena kesänä peräkkäin.

Nissisen mukaan terveysviranomaiset ovat selvittäneet Kivijärvestä raportoitujen iho-oireiden taustoja, mutta syy-yhteyttä Talvivaaran toimintaan ei ole havaittu.

–Esimerkiksi todetut metallipitoisuudet vedessä tai sulfaatti eivät oireita selitä. Viranomaisten, kuten THL:n mukaan, veden muulla tapaa huonontunut laatu voi aiheuttaa iho-oireita. Syynä voivat olla esimerkiksi eräät limalevät tai muuten heikentynyt mikrobiologinen laatu.

Kivijärvessä on voimassa Kainuun terveysviranomaisen varovaisuusperiaatteella antama käyttörajoitus.

Kajaanissa odotetaan toiveikkaasti Kivijärven puhdistumista.

– Tietoa puhdistamisesta tässä kovasti odotellaan, mutta Talvivaara ei ole kertonut, milloin järven olisi tarkoitus olla puhdas. Ihan varmasti siihen menee monta vuotta, seurakunnan kiinteistöpäällikkö Juha Vornanen sanoo.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.