Mainos

Talvimyräkät jatkuvat Länsi-Euroopassa

Myrskytuulet riepottelivat tänään Länsi-Eurooppaa jo kolmantena päivänä peräjälkeen. Talvimyräkkä aiheutti useita kuolonuhreja, rikkoi rakennuksia ja vaikeutti liikennettä maalla, merellä ja ilmassa.

Uusi voimakas myrskyrintama saapui Ranskan länsiosiin aamulla. Kovan tuulen lisäksi rannikkoalueita koettelivat ukkos- ja raekuurot. Brestin kaupungissa autot matelivat kovien tuulenpuuskien vuoksi 30 kilometrin tuntivauhtia.

Stena Line -varustamon Suomessa rakennettu autolautta vaurioitui pahoin myrskyssä Pohjanmerellä, mutta kukaan liki tuhannesta matkustajasta ei loukkaantunut. Kova aallokko rikkoi aluksen runkoa, mutta vettä ei päässyt tulvimaan sisään. Viitisenkymmentä autoa ruhjoutui rytäkässä. Harwichista Englannista lähtenyt Discovery-niminen lautta pääsi aamulla perille kohdesatamaansa Rotterdamiin, kertoi Hollannin radio.

Espanjalainen kalastustroolari joutui sunnuntaina merihätään Britannian eteläpuolella. Sen moottori hajosi ja konehuone täyttyi vedellä. Pelastusryhmät pyrkivät pudottamaan aluksen lähistölle pelastusveneitä ilmasta. Aluksessa on 10 hengen miehistö. Britannian ilmatieteen laitos ennusti sunnuntaina, että tuuli kiihtyy jopa 160 kilometriin tunnissa. Autojärjestöt kehottivat ihmisiä välttämään autoilua muuta kuin pakottavissa tapauksissa.

Pahinta rannikoilla

Erityisesti rannikkoalueita koetellut talvimyrsky on vaatinut viime päivien aikana useita kuolonuhreja mm. Espanjassa ja Ranskassa. Ranskassa viranomaiset kielsivät ihmisiä liikkumasta eräillä rannikkokaistaleilla autoilla tai jalan myrskyn vuoksi. Tilanne oli erityisen vaikea Quiberonin niemimaalla Etelä-Bretagnessa, jonne viranomaiset ennustivat 180 kilometrin tuntinopeudella puhaltavaa tuulta ja kymmenmetrisiä aaltoja. Ainakin 600 matkailijan kerrottiin jääneen mottiin Ushantin ja Molenen saarille. Elintarvikkeet saarten hotelleissa olivat käymässä vähiin.

Osa Britannian ja Irlannin teistä on suljettu, koska myrskyn pelätään kaatavan puita tielle. Myrsky on kaatanut puita ja aiheuttanut liikenneonnettomuuksia myös Belgiassa ja Irlannissa. Skotlannin länsirannikolla laivaliikenne on pysäytetty ja Englannin kanaalia ylittävät lautat ovat myöhästelleet kovan tuulen takia.
(STT-DPA-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.