Mainos

Talviloma alkaa lauhana - säässä selvä käänne viikon puolivälissä

Ensimmäisen talvilomaviikon aikana säässä tapahtuu selvä käänne. Viikon puolivälissä pakkaset näyttävät palaavan myös etelään.

MTV:n meteorologi Markus Mäntykannas ennustaa sään kylmenevän keskiviikon tienoilla. Etelä-Suomen koululaisten talvilomaviikko alkaa lauhana ja harmaana.

– Ensi viikon alku on Etelä ja Keski-Suomessa lauhaa ja epävakaista nollakeliä. Tiistaina alkaa kuivemman ja kylmemmän ilman virtaus ja keskiviikko näyttää jo selvästi erilaiselta, Mäntykannas sanoo.

Hiihtokelejä pohjoisessa ja idässä

Sään pakastuminen voi tuoda tullessaan myös auringon pilkahduksia etelään. Pakkasta voi olla yöllä paikoin yli kymmenen astetta, ja päivisinkin on pakkasasteita. Talvilomaviikon loppupuolella sää saattaa kuitenkin jälleen lauhtua lumisateiden myötä.

– Tilapäinen kylmeneminen ei kylläkään tuo hiihtokelejä etelään, sillä lunta ei ole tiedossa ja ennen kylmenemistä lumet ehtivät huveta etelä- ja länsirannikolta. Varmoja hiihtokelejä on luvassa lähinnä Itä- ja Pohjois-Suomeen. Toivottomin lumitilanne on Varsinais-Suomesta kohti Pohjanmaata ulottuvalla vyöhykkeellä, jossa maa on jo tällä hetkellä paikoin lumeton.

Pohjoiseen Mäntykannas ennustaa tiistaista alkaen 5-10 asteen hiihtopakkasia. Ensi viikon loppupuolella pakkaset voivat heiketä myös pohjoisessa.

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.