Talvi on Suomessa märkä ja lauha – katso erityispitkä ennuste

Talvi koittaa pian 4:37
Katso tästä tämän viikon sääennuste!

Euroopan keskipitkien sääennusteiden keskus ENCMW julkaisi pitkän sääennusteen joulu-helmikuulle.

Sääpalvelu Forecan meteorologi Joanna Rinne kertoo, että ennusteen mukaan sää lähes koko Euroopassa Suomi mukaan lukien tulee olemaan tavanomaista lämpimämpi ja sateisempi joulu-helmikuussa.

Suomessa keskilämpötila on 1-2 astetta korkeampi kuin keskimäärin. Sää Suomessa kuitenkin tyypillisesti vaihtelee, mikä voi Forecan mukaan tarkoittaa myös kylmiä pakkasjaksoja Suomessa.

– Kolmen kuukauden keskiarvoissa on tämän ennusteen perusteella odotettavissa, että talvesta tulee meillä pikemmin lauha ja sateinen kuin kuiva ja kylmä. Ennusteessa on kuitenkin kyse keskiarvoista, ja hetkellinen sää voi vaihdella paljonkin, Rinne kertoo Forecan julkaisussa.

Ei kerro yksittäisistä viikoista

Säätilastojen mukaan läntiseen ja eteläiseen Suomeen pysyvä lumi saapuu laajalti vasta joulukuun lopulla ja rannikolle vasta tammikuussa. Pohjoisessa tilastojen mukaan pysyvä lumi on tullut jo lokakuun lopulla.

Foreca muistuttaa, että säävaihtelu voi viikkojen ja kuukausien sisällä olla hyvin suurta, eikä vuodenaikaisennusteen perusteella pysty kertomaan mitään yksittäisten viikkojen säästä.

 

Lue myös:

    Uusimmat