Tältä näyttää opossumi ilman karvapeitettä – otus pelastettiin viime hetkillä: "Kaksi päivää myöhemmin se olisi jo voinut olla kuollut"

Sheila etsii koteja muhkeille possuille:"Ne rakastavat massurapsutuksia" 2:24
Katso myös: Sheila etsii koteja muhkeille possuille!

Karvaton opossumi ihastuttaa somessa liikuttavalla ulkonällään. Pieni eläin oli kuitenkin todellisessa vaarassa ja pelastui viime hetkellä.

Villieläinten kuntoutuskeskus Teksasissa on saanut runsaasti tukea pelastettuaan pienen, karvattoman opossumin, kertoo Today.

South Plains Wildlife Rehabilitation Centerin toimitusjohtaja Gail Barnes kertoo, että epätavallisen näköinen eläin tuotiin keskukseen lokakuun 23. päivänä. Aluksi Barnes kertoo luulleensa otusta karvattomaksi kissaksi.

"Kaksi päivää myöhemmin se olisi jo voinut olla kuollut"

Eläinlääkäri tarkasti opossumin ja totesi tällä olevan harvinainen tila, alopesia eli kaljupäisyys, joka johtaa karvanlähtöön. Barnesin mukaan tila on perinnöllinen ja tarkoittaa, että otuksen immuunijärjestelmä on heikentynyt. Opossumilla on karvaa päässään ja jaloissaan, mutta ei muualla kehossa. Löytöhetkellä ulkoilman lämpötila oli noin 15 astetta tai alle yöllä.

– Jos se mies olisi odottanut tai hän ei olisi löytänyt opossumia, kaksi päivää myöhemmin se olisi jo voinut olla kuollut, Barnes arvelee ja selittää, ettei eläin voi säädellä ruumiinlämpötilaansa ilman karvapeitettään.

Joka tapauksessa eläin oli hypotermian partaalla tullessaan kuntoutuskeskukseen ja se laitettiin lämpökaappiin.

"Tämä opossumi tarvitsee talvivaatteet"

Eläin on herättänyt paljon ihastusta sosiaalisessa mediassa.

– Tämä on ensimmäinen meillä Wildlife Centerissä. Tämä 3–4 kuukauden ikäinen karvaton opossumi löytyi Lubbockista. Se ei koskaan selviäisi luonnossa. Tämä opossumi tarvitsee talvivaatteet, keskus kertoi Facebook-julkaisussaan.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Muutama päivä ensimmäisen somekuvansa jälkeen pieni opossumi oli kuntoutuskeskuksen mukaan kerryttänyt jo hyvin painoaan. Eläin oli liki tuplannut painonsa. Sen lempiruokaa ovat sirkat ja omenasose.

Otus on saanut runsaasti rakkautta kuvia kommenteissa. Moni toivoo näkevänsä sen talvivaatteissaan.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Tervehdyttyään täysin opossumi pääsee keskuksen muiden opossumien joukkoon. Sitä hyödynnetään jatkossa myös  ihmisten valistamisessa: opossumi on Pohjois-Amerikan ainoa pussieläin ja ilman karvapeitettä tämän opossumin pussin voi nähdä selvästi.

– Emme ole koskaan nähneet tällaista opossumia. Ja kun sääkin ollut niin huono tällä viikolla, se ei olisi selvinnyt... On onnekasta, että sen löysi laupias samarialainen ja toi meille. Se kukoistaa juuri nyt, Barnes kehuu Todayn haastattelussa.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähde: Today

Lue myös:

    Uusimmat