Mainos

Taloussanomat: Suomi ei houkuta huippujohtajia

Huippupomojen värvääminen Suomeen on haastavaa monille yrityksille. Suomessa arveluttavat muun muassa sijainti, ilmasto, kieli, verotus ja elämänmeno, kertovat johdon rekrytointiin erikoistuneet asiantuntijat.

Wall Street Journal kertoi tällä viikolla, että kaksi yhdysvaltalaista teknologia-alan johtaa hylkäsi työtarjouksen Nokian johdossa. Lehden mukaan ainakin toisessa syy oli henkilön haluttomuus muuttaa Suomeen.

- Suomi on pieni maa, ja joskus rekrytoinnissa kyllä törmätään tällaiseen pulmaan, liikkeenjohtoon ja henkilöstöratkaisuihin erikoistuneen MPS-konsernin toimitusjohtaja Kim Pomoell sanoo Taloussanomissa.

Myös lasten koulutus ja puolison mahdollisuudet työn saantiin voivat vaikuttaa ainakin perheellisten johtajien valintoihin. Vaikka suomalaisilla kouluilla on maailmalla hyvä maine, eivät ne riitä houkuttelemaan huippujohtajia, joiden lapset käyvät yleensä kalliissa yksityiskouluissa.

- Suomesta ei löydy sellaisia huippukouluja, joita tällaisten johtajien lapset käyvät, Pomoell toteaa.

Myös johdon rekrytointiin erikoistuneen IMS Talentin toimitusjohtaja Mimma Silvennoinen on törmännyt ilmiöön. Hän löytää Suomesta hyviäkin puolia, jotka voisivat houkutella huippujohtajia muuttamaan. Niitä ovat muun muassa turvallisuus ja Suomen nopea kansainvälistyminen.

- Ihmiset puhuvat yleisesti ottaen englantia, ja jopa puolisoiden työnsaanti on helpottunut, Silvennoinen sanoo.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.