Tallipomojen sanasota jatkuu: McLarenin Zak Brown höykytti kopiointikohussa ryvettynyttä kollegaansa

Renaultin tekemä protesti tuotti tulosta – Racing Pointin auto on kopio: C Moren F1-asiantuntija Ossi Oikarinen kertoo FIA:n päätöksen vaikutuksista 4:20
Renault'n tekemä protesti tuotti tulosta – Racing Pointin auto on kopio: C Moren F1-asiantuntija Ossi Oikarinen kertoo FIAn päätöksen vaikutuksista

Racing Pointin tallipäällikkö Otmar Szafnauer ja McLarenin toimitusjohtaja Zak Brown ottivat FIAn päätöksen tiimoilta verbaalisesti yhteen jo viikko sitten Silverstonessa. Perjantaina kaksikko jatkoi sanasotaa Espanjan GP:n yhteydessä.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Espanjan GP suorana 14.-16.8.
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Espanjan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Brown sanoi viikko sitten uskovansa, että jarrujen jäähdytysputket, jotka Racing Point on kopioinut Mercedekseltä, ovat koko kuviossa vain jäävuoren huippu.

– He väittivät kopioineensa auton valokuvien avulla. Kun lukee FIAn dokumenttia, on selvää, että väite on pelkkää hevonpaskaa. Tästä johtuen meidän on kyseenalaistettava kaikki muukin siitä autosta, Brown sanoi Silverstonessa Autosportin mukaan.

McLaren-pomon lausunnot kantautuivat Szafnauerin korviin, ja tämä ei ollut kollegansa näkemyksestä lainkaan mielissään.

– Se on Zakin mielestä hevonpaskaa, koska hän ei ole insinööri. Hänellä ei ole mitään hajua siitä, mitä hän puhuu. Ei mitään. Olen yllättynyt siitä, miten vähän hän tietää F1:n säännöistä. Näyttää siltä, että hän tietää historic-kisoista enemmän kuin F1:stä.

Aiheesta jatkettiin perjantaina Montmelóssa, Espanjassa, kun Brown ja Szafnauer oli istutettu vierekkäin tallipäälliköiden lehdistötilaisuuteen. Oli Brownin vuoro puolustautua, ja hän oli selkeästi ehtinyt pohtia Szafnauerin tölväisyä.

Kun paikka tuli, Brownilla oli nokkela vastaus valmiina.

– Otmar oli monessa asiassa täysin oikeassa. En ole insinööri. En tunne sääntökirjaa ulkomuistista, mutta alaisuudessani työskentelee kilpatalli, jonka työ on tuntea säännöt, Broan aloitti.

– McLaren-vuosinani en ole koskaan saanut edes yhden dollarin sakkoa, puhumattakaan 400 000 dollarista. Minun talliltani ei ole koskaan vähennetty pisteitä. Otmar itse luuli, että heiltä vähennetään 7,5 pistettä, kunnes Sky Sports kertoi hänelle, että pisteitä vähennetään 15.

– Ja mitä tulee historic-kilpailuihin: ihmiset, jotka tuntevat minut, tietävät, että nautin historic-kilpailuista. Haluaisinkin kutsua Otmarin mukaan, koska hänen tallinsa käyttää tällä hetkellä historic-autoa.

Brown viittasi tällä siihen, että tämän kauden Racing Point RP20 on käytännössä sama auto kuin viime kauden Mercedes W10.

Lue myös:

    Uusimmat