F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Tallipomo puolustaa Lewis Hamiltonin rasismikeskustelussa kritisoimaa kuskiaan: "Muiden kunnioitus lähtee sydämestä eikä t-paidasta"

0:58
F1-kuskien mielenilmaus ennen Unkarin GP:tä jäi varsin hajanaiseksi.

Rasismin vastaisen protestin huonosta hoitamisesta F1-mestari Lewis Hamiltonin hampaisiin joutunut kuskijärjestön puheenjohtaja Romain Grosjean saa tukea tallipäälliköltään Günther Steinerilta, joka näkee kannanotot henkilökohtaisempana asiana.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Britannian GP suorana 31.7.-2.8.
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Britannian GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Grosjean ja Hamilton kävivät F1-kisaviikonloppujen välillä 45 minuutin puhelinkeskustelun sen jälkeen, kun brittimestari oli arvostellut Grosjeania kisoja edeltäneiden mielenilmausten huonosta organisoimisesta.

Hamilton oli tyytyväinen kaksikon käymään keskusteluun, jossa Grosjean oli perustellut kantaansa sillä, etteivät kaikki kuskit olleet tyytyväisiä rasismin vastaisten protestien jatkamiseen jokaisessa kisassa, ja tämä oli tuonut heidän mielipiteensä esiin.

Tänä viikonloppuna Britannian Silverstonessa tullaan silti todennäköisesti näkemään yhtenäisempi mielenilmaus, kun kuskit asettuvat riviin järjestäjämaan kansallislaulun ajaksi.

Grosjeanin Haas-tiimin tallipäällikkö Günther Steiner ei näe kuskinsa toimineen mitenkään epäjohdonmukaisesti tai väärin tuodessaan muiden kuskien mielipiteen esiin.

– Olen ehkä sanonut tästä ennenkin, mutta olen sitä mieltä, että jokaisen yksilön tulee saada ilmaista oman mielipiteensä itse ja niin kuin haluaa, Steiner linjaa GP Fans -sivuston mukaan.

– Voin sanoa julkisesti, että Romain ei ole rasisti tai mitään sellaista. Jos ihmiset tulevat siihen johtopäätökseen, että hän on rasisti, koska ei ole pukenut mustaa t-paitaa ylleen, se ei ole mielestäni oikein, koska ketään ei pitäisi tuomita t-paidan perusteella.

– Minusta kaikkien muiden ympärilläsi olevien kunnioitus lähtee sydämestä eikä t-paidasta. Minulla ei ole mitään ongelmaa hänen asenteensa kanssa, koska tiedän, ettei hän ole sitä, mistä häntä syytetään, Steiner linjaa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja