Lewis Hamiltonin paitatempaus johtamassa uuteen F1-sääntöön – mestarikuski kuullut huhua FIA:n tulevasta päätöksestä

Lewis Hamiltonin kantaaottava t-paita Italian Mugellon F1-kisan palkintoseremoniassa on johtamassa uuteen sääntöön, jolla virallisissa yhteyksissä tapahtuvaa protestointia suitsitaan.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Venäjän GP suorana 25.-27.9.
Pe: 1. harjoitukset klo 10.55, 2. harjoitukset klo 14.55
La: 3. harjoitukset klo 11.55, aika-ajot klo 14.55, ennakkotunnelmat klo 14.00
Su: Venäjän GP klo 14.05, ennakkotunnelmat klo 13.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Hamilton nousi edellisessä kisassa voittajan korokkeelle mustassa t-paidassa, jonka rintamuksessa tuli ”Pidättäkään poliisit, jotka tappoivat Breonna Taylorin. Paita viittasi paljon esillä olleeseen Yhdysvaltain Kentuckyssa maaliskuussa tapahtuneeseen ampumiseen, jossa aseeton Taylor sai surmansa hänen kotiinsa tehdyssä rynnäkössä.

Pian kisan jälkeen alkoi liikkua tietoa siitä, että Kansainvälinen autoliitto FIA olisi ottanut Hamiltonin protestin tutkintaansa. F1-kauden aikana on nähty kuskeilta monia rasisminvastaisia kannanottoja, joita Hamiltonin on ollut äänekkäimmin ajamassa.

Nyt hän on kuullut, että Taylor-paita on johtamassa pelisääntöjen tiukentamiseen.

– En ole vielä puhunut heidän kanssaan, mutta olen kuullut, että huomenna (perjantaina) he tulevat ulos uuden säännön kanssa, jossa jollain tavalla kerrotaan, mitä voit tehdä ja mitä et, Hamilton kertoi edessä olevasta FIA:n linjauksesta.

Hamiltonissa asia ei sellaisenaan herätä suuria tunteita. Hän on halunnut tehdä F1-sarjan kanssa yhteistyötä ja pohtia, miten laji voisi ottaa yhteisesti kantaa ihmisoikeuskysymyksissä.

– Minä vain yritän jatkaa työtäni heidän kanssaan. Sillä, olenko heidän kanssaan samaa mieltä vai en, ei ole tässä merkitystä. Yritämme vain löytää yhteisen sävelen siinä, miten voimme tehdä sen yhdessä, Hamilton toteaa kannanotoista.

Uusi sääntö ei saa Hamiltonia lopettamaan ihmisoikeuskysymyksien esiin nostamista.

– Ihmiset puhuvat, ettei urheilu ole oikea paikka politiikalle. Loppujen lopuksi kyse on ihmisoikeuksista ja minun mielestäni meidän pitäisi ajaa sitä eteenpäin.

– En tiedä, mitä he aikovat tehdä viikonloppuna, mutta minua varten on kirjoitettu monta sääntöä vuosien saatossa eikä se ole minua pysäyttänyt, Hamilton toteaa.

Taylorin tapaus on jälleen ajankohtainen, sillä keskiviikkona oikeus ilmoitti, ettei yksikään Tayloriin asuntoon tunkeutuneista poliiseista saa syytettä tämän kuoleman aiheuttamisesta. Ainoa syyte koskee yhden poliisin laukausten naapureille aiheuttamaan vaaraa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja