Lewis Hamilton hyökkää Ferraria vastaan rasismin vastaisessa taistelussa: "En ole kuullut heiltä mitään kannanottoa"

Lewis Hamilton vaatii Ferrarilta vahvempaa osallistumista rasismin vastaiseen rintamaan. F1-sarjassa on brittikuskin mukaan vielä paljon parannettavaa kannanottojen osalta.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Unkarin GP suorana 17.-19.7.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55, 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Unkarin GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Kaksi F1-kisaa Itävallassa alkoivat samaan tapaan usean kuskin polvistuessa startin alla kansallislaulun aikana osoittaakseen tukeaan rasismin vastaisessa työssä.

Hamiltonin Mercedes-talli on ottanut voimakkaasti kantaa rasismin kitkemiseksi, mutta kuskin mukaan esimerkiksi kilpailijatalli Ferrarilla asia sivuutetaan edelleen täysin.

– Yksikään toinen talli ei ole sanonut yhtään mitään, Hamilton tokaisi sunnuntaina The Times -lehden mukaan.

– Olemme nähneet, että Red Bullin mekaanikko polvistuu, mikä on mahtavaa. Julkisesti katsottuna yhtiöinä ja tiimeinä, esimerkiksi Ferrari, jolla on tuhansia työntekijöitä, en ole kuullut heiltä mitään kannanottoa.

– Meidän täytyy saada heidät tekemään se. Kaikkien täytyy vetää yhtä köyttä, Hamilton linjaa.

Ferrarin kuskeista Sebastian Vettel laskeutui polvelleen, kun taas Charles Leclerc jäi seisaalleen. Hamilton kertoo keskustelleensa polvistumisesta muiden kuskien kanssa. Hänen mukaansa kuskien näkemyksissä on eroja.

– Jotkut heistä eivät ymmärrä, kuinka merkittävä heidän äänensä voi olla. Jotkut ovat sanoneet, että tein sen viime viikolla enkä tee sitä uudelleen. Jotkut ovat ottaneet saman lähestymistavan kuin viime viikolla, Hamilton viittaa muutaman kuskin päätökseen seistä kansallislaulujen aikana entiseen tapaan.

– Haluaisin ajatella, että jossain kohtaa me kaikki olisimme yhtä ja polvistuisimme.

Lue myös:

    Uusimmat