F1-kuskilta suora vastaus Lewis Hamilton -kysymykseen – "En ole koskaan nähnyt rasismia"

Odotettu formulakausi starttaa viikonloppuna – F1-selostaja käy läpi herkulliset asetelmat 15:27
C Moren F1-selostaja Niki Juusela ennakoi videolla alkavaa kautta.

Rasismi on noussut viime aikoina voimakkaasti tapetilla myös F1-maailmassa. McLaren-kuski Carlos Sainz sanoo kuitenkin, ettei ole koskaan nähnyt sellaista.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Kauden avaava Itävallan GP suorana 3.-5.7.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55, 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Itävallan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Kuusinkertainen F1-maailmanmestari Lewis Hamilton on avautunut lähiaikoina äänekkäästi ajourallaan kokemastaan rasismista ja ollut aktiivinen Black Lives Matter -liikkeessä. Brittitähden edustama Mercedes myös muutti autojensa päävärin täksi kaudeksi mustaksi rasismin ja syrjinnän vastustamiseksi.

CNN uteli Sainzilta, onko hän keskustellut rasismista Hamiltonin kanssa.

– Ei, en koskaan. En ole itse asiassa koskaan puhunut kenenkään kanssa rasismista, koska en ole koskaan nähnyt rasismia henkilökohtaisesti, espanjalaiskuski vastasi suoraan.

– Se ei kuitenkaan tarkoita, etteikö rasismia olisi maailmassa. Myönnän, että sitä saattaa olla olemassa, vaikka en ole nähnyt sitä. Haluan tehdä muutoksen, saada tietoa ja nähdä, mitä voimme tehdä tilanteen parantamiseksi.

Nähdäänkö polvistuminen?

F1-kuskit ovat harkinneet harkitsevat polvistumista radalle ennen kauden avausosakilpailua sunnuntaina Itävallan Spielbergissa. Polvistuminen on rasismin ja syrjinnän vastaisen Black Lives Matter -liikkeen symboli. Sainzin mukaan jää kuitenkin nähtäväksi, toteutuuko ele.

– Tällä hetkellä siitä keskustellaan F1-kuljettajien ammattiliitossa (GPDA:ssa). GPDA tulee reagoimaan rasismia vastaan, voin taata sen. Tulemme tekemään jotain, ja haluamme olla aloitteellisia, Sainz sanaili.

Sainz ajaa vielä tämän kauden McLarenille, mutta siirtyy ensi vuodeksi Ferrarille Sebastian Vettelin tilalle.

Lue myös:

    Uusimmat