Kimi Räikkönen ja muutama muu eivät polvistuneet – Lewis Hamilton teki yhden asian selväksi

Kuusi F1-kuljettajaa jätti polvistumatta ennen F1-kauden avauskisaa Itävallassa. Rasismin vastaisessa taistelussa ääntä pitänyt Mercedeksen Lewis Hamilton on nyt kertonut, mitä hän tästä ajattelee.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Steiermarkin GP Itävallassa suorana 10.-12.7.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55, 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Steiermarkin GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

F1-varikon polvistuminen toimi eleenä rasismia vastaan tasa-arvon puolesta. Hamiltonilla oli päällään musta t-paita, jossa edessä luki Black Lives Matter ja takana "end racism" eli lopettakaa rasismi. Muiden kuskien mustissa paidoissa luki edessä "end racism".

Kun muut kuskit polvistuivat, Alfa Romeon Kimi Räikkönen ja Antonio Giovinazzi, Ferrarin Charles Leclerc, Red Bullin Max Verstappen, McLarenin Carlos Sainz ja AlphaTaurin Daniil Kvjat päättivät kuitenkin seistä. Osa kuskeista ajatteli, että arkipäivän käyttäytyminen on tärkeämpää kuin yksittäinen ele, jolla on ristiriitainen maine joissakin maissa.

Itävallan kisassa neljänneksi sijoittunut Hamilton otti sittemmin kantaa asiaan.

– Viime kädessä ketään ei pitäisi pakottaa tilanteeseen, jossa heidän täytyy polvistua. En koskaan pyytänyt tai vaatinut ketään polvistumaan, Hamilton teki selväksi medialle.

– En koskaan tuonut asiaa esiin. Sen tekivät F1 ja GPDA (kuljettajien yhdistys). Kun pidimme kuljettajien briiffin, "Seb" (Sebastian Vettel) ja (Romain) Grosjean molemmat nostivat sen esiin ja kysyivät kuskeilta. Oli useita, jotka sanoivat, että he eivät tekisi sitä (polvistumista).

Hamilton sanoi olevansa todella kiitollinen heille, jotka polvistuivat hänen kanssaan.

– Mielestäni se on edelleen todella voimakas viesti, mutta lopulta se, polvistutko vai et, ei tule muuttamaan maailmaa. Kyseessä on suurempi ongelma.

Hamilton korosti, että hän haluaa ihmisten innostuvan muutoksessa mukana olosta.

– Haluan ihmisten ajattelevan olevansa onnekkaita, etteivät he ole joutuneet kokemaan rasismia. He voivat yrittää ymmärtää, miltä se tuntuu, etteivät he eivät halua ihmisten kokevan sellaista. Silloin he voivat haluta olla mukana muutosta, joka voi johtaa siihen, että meidän lapsillamme on tulevaisuudessa parempi elämä.

Lue myös:

    Uusimmat