Lewis Hamiltonilta kritiikkiä rasismikeskustelussa saanut Romain Grosjean selvitti asiat F1-mestarin kanssa: "Puhuin niiden puolesta, jotka eivät olleet tyytyväisiä"

F1-sarjan kuskijärjestön puheenjohtajana toimiva Romain Grosjean kertoo käyneensä Lewis Hamiltonin kanssa läpi tämän esittämän kritiikin rasismin vastaisen kampanjan heikosta hoitamisesta.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Britannian GP suorana 31.7.-2.8.
Pe: 1. harjoitukset klo 12.55, 2. harjoitukset klo 16.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Britannian GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Hamilton kritisoi kaksi viikkoa sitten Grosjeania siitä, ettei tämä nähnyt rasismin vastaista työtä tärkeänä. Osa kuskeista on polvistunut ennen kisoja soitettavan kansallislaulun alla merkiksi rasismin vastustamisesta, mutta protesti on jäänyt varsin hajanaiseksi.

Hamilton osoitti Unkarissa sormensa kuskijärjestö GPDA:n puheenjohtajaan Romain Grosjeaniin, joka ajaa F1-sarjassa Haasin tallissa.

– Hän ei näe sen tekemistä tärkeäksi. Hän on yksi niistä, jotka ajattelevat, että se tehtiin kerran eikä meidän tarvitse tehdä sen enempää, Hamilton totesi lehdistötilaisuudessaan.

Grosjean kertoi torstaina Britannian Silverstonessa, että hän oli käynyt Hamiltonin kanssa 45 minuutin puhelinkeskustelun Unkarin kisan jälkeisenä tiistaina.

– Sanoin Lewisille, että tein ehkä väärin, Grosjean kommentoi.

– Minusta tuntui, että kun yksi puheenjohtajista, Sebastian Vettel ajoi rasismin lopettamisen puolesta kampanjoimisen jatkamista, mikä on oikea lähtökohta, ja minä puhuin niiden kuskien puolesta, jotka eivät olleet tyytyväisiä sen jatkamiseen. Ilmaisin heidän mielipidettään, Grosjean perusteli epäselvyyttä.

Grosjeanin mukaan hän ja Hamilton vaihtoivat perusteluita asiassa. Ranskalaiskuski myöntää toimineensa mahdollisesti väärin. Hän kävi asiaa läpi myös F1-sarjan puheenjohtajan Chase Careyn ja Kansainvälisen autoliiton FIA:n puheenjohtajan Jean Todtin kanssa. Kumpikin toivoi selvää käytäntöä ennen kisoja.

– Uskon, että se toteutuu, Grosjean toteaa kannanoton jatkamisesta sunnuntaina Silverstonessa.

Hamilton tyytyväinen puheluun

Hamilton kertoi puolestaan olleensa tyytyväinen keskusteluun Grosjeanin kanssa. Hän kertoo arvostavansa kilpakumppanin kantaa asiassa.

– Hän alun perin otti minuun yhteyttä (Unkarin) kisan jälkeen, ja meillä oli mahtava keskustelu, Hamilton kuvaili.

– Fakta on, että meillä on enemmän yhteistä kuin ehkä ajattelemme. Hän on selvästi välittävä ihminen.

– Kenenkään ei ole helppoa myöntää olleensa väärässä. Kun lopetimme puhelun, tiesin, että olemme tässä yhdessä ja teemme yhdessä töitä saman tavoitteen eteen, Hamilton jatkoi.

Lue myös:

    Uusimmat