Tallipomo laukoi julkisuudessa kovaa tekstiä Teemu Sunisesta – kulisseissa tapahtui jotain aivan muuta: "Kävimme aika erilaisen keskustelun"

5:39
M-Sportin Teemu Suninen MTV Urheilun haastattelussa.

Teemu Suninen on jäänyt MM-rallikauden molemmissa jo ajetuissa osakilpailuissa kakkoseksi M-Sportin suomalaistaistossa. Suninen aikoo kääntää kelkan maaliskuun puolivälissä, kun MM-sarja jatkuu Meksikossa.

Monte Carlossa kahdeksas. Ruotsissa kahdeksas.

Sunisen saldo on pienoinen pettymys ainakin siihen näden, että tallikaveri Esapekka Lappi ajoi molemmissa kisoissa viidenneksi ja nappasi molemmilla kerroilla myös yhden Power Stage -pisteen.

Montessa Sunisen suoritusta selitti osaltaan voimansiirto-ongelma, joka pilasi hänen kilpailunsa jo torstai-iltana. Ruotsissa Sunisen ralli meni pilalle torstaiaamun testierikoiskokeella, kun hän ajoi melko rajusti ulos ja kadotti näin itseluottamuksensa.

– Perjantaina ajoimme vähän varovasti muutaman paikan, ja siinä tuli 5-10 sekuntia tappiota. Sen jälkeen oli vaikea lähteä huonolta lähtöpaikalta parantamaan sijoitusta. Olisi joutunut ottamaan aika isoja riskejä, Suninen sanoo nyt MTV Urheilulle.

M-Sportin omistaja Malcolm Wilson kertoi Ruotsissa pettyneensä Sunisen suoritukseen ja lausui lehdistölle melko kipakkaa palautetta kuljettajastaan. Wilson toki myönsi, että testi-ek:n ulosajolla oli varmasti oma vaikutuksensa, mutta sanoi samalla, että hänen silmiinsä Sunisen ajotyyli näyttäytyy liian aggressiivisena – hieman samanlaisena kuin Jari-Matti Latvalan.

Suninen suhtautuu tyynesti puheisiin Wilsonin kritiikistä. Hänen mukaansa julkisuudessa nähdyt kommentit eivät ole koko totuus.

– En ole palautteita lukenut. Kisan jälkeen kävimme läpi, että mikä oli, kun ei oltu ihan omalla tasolla. Olisi ne paineet olemassa ilman Wilsonin sanojakin. Kävimme keskenämme aika erilaisen keskustelun; selvitimme syyt ja totesimme, että tehdään ensi kerralla paremmin.

Ensi kerta koittaa 12.–15. maaliskuuta Meksikossa. Alusta vaihtuu ensimmäisen kerran tällä kaudella soraksi, joten MM-sarjassa seitsemäntenä olevan Sunisen pitäisi päästä reitille ainakin perjantaina hyvistä asemista.

– Tekosyitä ei ole. Sébastien (Ogier) voitti Meksikon kahdesti autollamme, joka toimii niissä olosuhteissa hyvin, Wilson evästi.

Suninen ajaa Meksikon ralliin valmistavat testinsä sunnuntaina.

Katso Sunisen haastattelu kokonaisuudessaan yllä olevalta videolta. Suninen kertoo haastattelussa muun muassa tavoitteistaan tälle kaudelle ja yhteistyöstään kartanlukijansa Jarmo Lehtisen kanssa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.