Onko Teemu Sunisen ulosajolla vaikutusta ensi vuoteen? Suomalaiskuski teki ison huomautuksen

Teemu Suninen kommentoi keskeytystään: "Harmittaa valtavasti" 2:44
Luuletko, että Chilen MM-rallin vahingolla on vaikutusta ajaessasi ensi vuoden asemastasi, Teemu Suninen?

Keskeytys Chilen MM-rallin viimeistä edellisellä erikoiskokeella osakilpailun toiselta sijalta harmitti Teemu Sunista valtavasti. Hyundai-kuljettajan mielestä kisan saa silti kirjattua positiiviseksi.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Portugalin MM-ralli 9.-12.5.

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Kakkossijassa kiinni olleen ja siitä tallitoveriaan Thierry Neuvillea vastaan taistelleen Sunisen hyvin mennyt kisa sai karun päätöksen sunnuntaina viimeistä edellisellä erikoiskokeella. Suomalaisen oikea etupyörä tärähti mutkaan leikatessa kantoon, ripustukset menivät hajalle, ja Sunisen ralli päättyi ojan puolelle.

– Muutama sentti liian sisältä ja kantoa hipaisi. Sitten nurkka pois ja sen jälkeen ei ollut ohjattavuutta, Suninen kertasi.

Näin Teemu Sunisen kisa päättyi – isku hajottaa auton, joka päätyy ojaan 1:51
Näin Teemu Sunisen kisa päättyi – isku hajotti auton, joka päätyi ojaan.

Kolmatta kisaansa Rally1-autolla ajanut Suninen totesi pystyneensä taistelemaan hyvistä sijoituksista, minkä jälkeen ulosajo harmitti valtavasti.

– Olisi ollut hyvä suoritus, mutta nyt meillä jäi nolla pistettä käteen ja paska fiilis.

Kysyttäessä, millaisia keskusteluita Suninen oli käynyt tallipäällikön, Cyril Abiteboulin, kanssa, suomalainen totesi, että kilpailusta on otettavissa positiivista mukaan.

– Toki virheistä pitää oppia. Varmaan annetaan pölyn laskeutua ja käydään vielä tarkemmin asiat läpi, että voidaan ottaa opiksi.

"Mies ainakin kunnossa"

Teemu Suninen keskeytti ulosajoon Chilen MM-rallissa – asiantuntija analysoi kalliin virheen 1:10
Teemu Suninen keskeytti ulosajoon Chilen MM-rallissa – asiantuntija analysoi kalliin virheen.

MTV Urheilun toimittaja Tomi Tuominen huomautti, että Suninen on ajanut työpaikasta myös ensi vuodelle. Tuominen uteli Sunisen näkemystä siihen, mahtaako tuoreella vahingolla olla vaikutusta tilanteeseen.

Suninen käänsi huomion kilpailunsa kokonaiskuvaan.

– Kai tuosta positiivisen kisan saa silti. Vauhti oli erittäin hyvää, eikä ollut muuten tilanteita koko rallissa. Tuo virhe, joka oli, ei ollut sellainen, että oltaisiin ylikovaa ajettu johonkin paikkaan leveäksi, vaan kaksi–kolme senttiä liian sisältä ja lopputulos on aika karu. Mutta mies on nyt ainakin kunnossa, Suninen pui.

Katso ja kuuntele koko Sunisen haastattelu ylälaidan videolta.

Suninen kisaa myös reilun kolmen viikon kuluttua ajettavassa seuraavassa osakilpailussa, Keski-Euroopan MM-rallissa. Sunisen Rally1-sopimus jatkuu ensi kauden loppuun asti, ja kyseinen kontrahti sisältää maininnan, että suomalaiskuski ajaa joitain kisoja myös Rally2-autolla. Sunisen ensi vuoden kalusto on ollut vielä auki.

Manageri Timo Jouhki kertoi MTV Urheilulle viime kuussa, että Sunisen ensi vuoden ohjelmasta "neuvotellaan erikseen" ennen tämän vuoden loppua. 

Jouhki sanoi käsityksekseen, että Suninen ajaisi joka tapauksessa joitain kisoja, vaikka Hyundai jatkaisi ensi vuonnakin kolmella Rally1-autolla. Potentiaalinen neljäs Rally1-auto parantaisi Sunisen kisamääränäkymää entisestään.

– Heillähän on tarkoitus ajattaa neljää autoa, mikä tarkoittaa sitä, että heillä on yksi niin sanotussa junioriohjelmassa oleva kuljettaja siinä neljännessä autossa, Jouhki sanoi.

Hyundain junioriohjelmaan kuuluvat tällä hetkellä suomalaiskuskit Suninen ja Emil Lindholm.

– Sehän olisi Teemun kannalta ideaalitilanne, jolloin varmistuisi, että hän ainakin ajaa – sanotaan optimitilanteessa puolet kisoista ensi vuonna, Jouhki taustoitti.

Hyundai on laittanut rallitalliaan uusiksi – onko siitä haastamaan Toyotaa kaudella 2024? 4:23
Hyundai on laittanut rallitalliaan uusiksi – onko siitä haastamaan Toyotaa kaudella 2024?

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat