F1

F1

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Tallipomo avasi Mercedeksen tulevaisuuden suunnitelmia F1:ssä – "Ei olisi oikea teko"

3:44
Videolla kuvaa F1-kauden päätöshetkistä.

F1-sarjan edessä siintää uusia mullistuksia, kun vuonna 2021 astuu voimaan paljon mielenkiintoisia sääntömuutoksia. Mercedes-pomo Toto Wolff pohti tallinsa ja koko F1:n tulevaisuutta.

F1 kertoi syksyllä vuonna 2021 voimaan astuvista säännöistä, joiden myötä koko sarjaan tulee myös kulukatto, jonka mukaan tallien vuosittainen kulutus ei saa ylittää 175 miljoonan dollarin (noin 157 miljoonan euron) rajaa.

Uudet sääntömuutokset ovat herättäneet syystäkin paljon keskustelua F1:n tulevaisuudesta. Myös kuninkuusluokkaa jo useamman vuoden ajan hallinneen Mercedeksen yllä on leijunut kysymyksiä tallin tulevaisuudesta. Wolffilla on asiaan kuitenkin selkeä näkemys.

– Lajista poistuminen juuri nyt ei olisi oikea teko kaupallisesta näkökulmasta, kun on avautumassa uusia mahdollisuuksia, Wolff sanoo GPfans.comin mukaan.

Wolffin mukaan lajin tulevaisuus näyttää lupaavalta, mikä kannustaa kaikkia talleja jatkamaan F1:ssä myös tulevaisuudessakin.

– Kaikki luvut televisiokatsojista, digitaalisesta tilasta ja sponsoreista ovat kasvamassa. Mielestäni tällä lajillakin on varaa kasvaa, kun kulukattokin astuu voimaan vuonna 2021, Wolff kommentoi.

Tällä hetkellä F1:ssä on mukana kymmenen tallia. Wolffin mukaan on tärkeää, että F1 on sarja, jossa jokainen talli voi menestyä. Se tekee siitä houkuttelevan myös uusille ehdokkaille.

– Pitäisikö meidän etsiä uusia talleja? Jos suurilla brändeillä, joilla on vankka perusta, on kiinnostusta liittyä mukaan, niin miksei siitä voisi keskustella.

– Mielestäni jokaisen mukana olevan kymmenen tallin pitäisi olla ylpeitä olla osa tätä rajoitettua lähtöruudukkoa, olla tietoisia tulevista mahdollisuuksista ja keskittyä tekemään hyvää bisnestä kaikille. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja