F1

F1

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Huhut Mercedeksen F1:stä lähdöstä voidaan lopettaa? Toto Wolffilta kovasanainen kannanotto: ”On hulluja, jotka kirjoittavat tuollaista”

6:01

Mercedes ja sen emoyhtiö Daimler ovat hyvin sitoutuneita jatkamaan F1-sarjassa myös vuoden 2021 jälkeen, jos tallipäällikkö Toto Wolffin vakuuttelua on uskominen. Itävaltalaispomo pitää huhuja mestaritallin lähdöstä täysin tuulesta temmattuina.

Mercedeksen nykyinen sopimus F1-sarjasta on muiden tallien tavoin katkolla tämän vuoden jälkeen. Joulukuussa Daimler ilmoitti vähentävänsä peräti 10 000 työpaikkaa ja hakevansa yli miljardin euron säästöjä vuoteen 2022 mennessä. Nämä uutiset polkaisivat liikkeelle huhut myös F1-toimintojen tulevaisuudesta.

Wolff pitää tietoja formula ykkösten jättämisestä puhtaana uutispulasta syntyneenä spekulaationa.

– F1 on aina tarjonnut loistavia otsikoita läpi talvitauon. Ja pelkästä kisatulosten ja ratatapahtumien ristiriitojen puutteesta tällaisen uutispommin pudottaminen myy aina, Wolff kommentoi Autosport-lehdelle.

– Sen takia olen aina yllättynyt, että tuolla on jotain hulluja, jotka kirjoittavat jotain nettisivuille, ja täysin perättömät jutut huomataan, vaikka Daimlerin toimitusjohtaja (Ola Källenius) heti seuraavana päivänä ne oikaisi, Wolff kummastelee.

Mikään ei Wolffin mukaan ole muuttunut yhtiön suhtautumisessa F1-kisaamiseen.

– Kuten aina, olemme sitoutuneet tähän pitkällä aikavälillä, Wolff lupaa.

– F1 tarjoaa mahtavat markkinointialustan brändillemme. Tätä me teemme. Rakennamme kilpa-autoja ja katuautoja.

Uuden Concorde-sopimuksen syntymisen ajankohtaa Wolff ei uskalla ennustaa, mutta hän toivoo asian olevan kunnossa jo ennen vuoden 2021 vaihtumista.

– Tämä on jatkuva prosessi ja se on monimutkainen yhdistelmä sopimuksia, kolmisuuntaisia sopimuksia (Kansainvälisen autoliiton) FIA:n, kaupallisten oikeuksien haltijan (Liberty Media) ja tiimien välillä.

– Se vie aikaa, ja piru asuu yksityiskohdissa. Tietysti kaikilla osakkailla on toive, että se saataisiin maaliin ennen kuin lähestymme kautta 2021, koska se olisi muuten epämukava tilanne, Wolff sanoo.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja