Valtteri Bottas koki ikävän takaiskun FIA:n takia – Mercedes-pomolta hulvaton näkemys ”totuudesta”

Mercedeksen suomalaiskuski Valtteri Bottas koki yllättäviä ongelmia F1-kauden päätöskisassa Abu Dhabissa. Ongelmat eivät johtuneet suinkaan hänestä tai Mercedeksestä, vaan kansainvälisestä autoliitosta FIA:sta.

Bottas lähti kilpailuun joukon hänniltä, sillä hänen autoon oli vaihdettu uusi moottori. Eikä kerran, vaan kahdesti.

Bottas sai ajaa kuitenkin voittoautolla. Mercedes oli ollut vahvoilla koko viikonlopun ajan.

Suomalaiskuski koki kuitenkin ylimääräisiä haasteita, kun F1-autojen DRS-järjestelmä ei toiminut lainkaan kisan alkuvaiheilla. Avattavan takasiiven järjestelmä oli jäissä 18 kierroksen ajan.

FIA kertoi syyksi ”teknisen häiriön”. Kansainvälisen autoliiton mukaan järjestelmävika johtui serverin kaatumisesta. Tämä aiheutti epävarmuutta järjestelmän toimivuudelle.

LUE LISÄÄ:

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff toi esille hivenen toisenlaisen version tapahtuneesta.

– Joku virkailija taisi astua johdon päälle, jota ei oltu kytketty kunnolla kiinni seinään, Wolff heitti, viekkaan hymyn kera.

– Eihän se ollut hyvä juttu Valtterin kannalta, koska hän ei voinut nousta niin kuin olisimme voineet kuvitella.

Bottas ajoi kuitenkin erittäin vahvan kisan. Suomalaiskuski haastoi viimeisillä kierroksilla Ferrarin Charles Leclercin, joka piti kolmannen sijan hallussaan.

– Valtteri oli lähellä, mutta tulos on mitä se on. Ehkä hänellä olisi ollut mahdollisuuksia palkintopallille. Neljäs sija on kuitenkin erittäin väkevä saavutus, kun ottaa huomioon, että hän lähti joukon hänniltä liikkeelle, Mercedes-pomo Wolff kehui. 

Mercedeksen Abu Dhabin kisan läpikäynti:

Lue myös:

    Uusimmat