Mercedes teki yllättävän tempun Valtteri Bottakselle – mistä oli kyse? ”Halusimme antaa mahdollisuuden”

Mercedeksen suomalaiskuski Valtteri Bottas teki upean nousun F1-kauden päätöskisassa Abu Dhabissa. Bottas lähti liikkeelle joukon hänniltä moottorivaihdosten jälkeen. Maalissa Bottas oli neljäs.

Bottaksen moottori vaihdettiin kahteen eri otteeseen Abu Dhabin GP -viikonlopun aikana. Jälkimmäinen muutos johtui vuodosta, joka havaittiin lauantain aika-ajojen jälkeen.

Itse aika-ajoissa Mercedes teki yllättävän tempun Bottakselle.

Suomalaiskuski ajoi vielä aika-ajojen päätösosiossa, vaikka hänellä ei ollut tälle sen suurempaa tarvetta. Bottas kun lähti, joka tapauksessa, kisaan joukon perältä.

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff avasi ratkaisun taustaa saksalaistallin julkisessa läpikäynnissä.

– Normaalisti olisimme sanoneet, että hei, säästetään moottoria ja että ei jatketa loppuun asti. Tähän liittyy myös se, että voisimme hyötyä vapaasta rengasvalinnasta. Nyt puhuttiin kauden viimeisestä kisasta ja halusimme antaa Valtterille mahdollisuuden taistella paalupaikasta, Wolff aloitti.

– Olimme nähneet Valtterilta hyviä suorituksia viime aikoina. Samalla fakta oli se, että meillä ei ollut kisan alkuun hirveästi erilaisia vaihtoehtoja renkaiden suhteen. Hän käytti kuitenkin keskikovaa seosta toisessa osiossa.

– Tätä kautta päädyimme siihen, että antaa Valtterin ajaa. Katsotaan, että mitä hän voi saavuttaa, Wolff vastasi aiheeseen liittyen.

Bottas jäi vajaan kahden kymmenyksen päähän tallikaveristaan Lewis Hamiltonista, joka ajoi paalupaikalle.

Sunnuntain kisassa Bottas taisteli palkintopallipaikasta viime hetkillä Ferrarin Charles Leclerciä vastaan. Leclerc onnistui pitämään suomalaisen takanaan, ollen lopulta kolmas. 

Mercedeksen Abu Dhabin kisan läpikäynti:


Lue myös:

    Uusimmat