Lehti: Alfa Romeon F1-tallista tehtiin ostotarjous – Toto Wolffin kommentti ei tiedä kauppojen kannalta hyvää

5:18
Valtteri Bottas ajaa Alfa Romeolla ensi kaudesta lähtien. Bottas kertoi aiemmin syksyllä MTV Urheilun haastattelussa, miten neuvottelut etenivät.

F1-piireissä on viimeisen viikon ajan kohistu Alfa Romeon ympärillä pyörivistä huhuista. Useat kansainväliset F1-mediat ovat uutisoineet, että entinen F1-kuljettaja ja IndyCar-mestari Michael Andretti yrittäisi ostaa tallia. Nyt pitkän linjan F1-toimittaja Michael Schmidt kertoo Auto Motor und Sportissa, että Andretti on jo tehnyt ostotarjouksen.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Yhdysvaltojen GP 22.-24.10.
Pe:
1. harjoitukset klo 19.25, 2. harjoitukset klo 22.55
La: 3. harjoitukset klo 20.55, aika-ajot klo 23.55
Su: Yhdysvaltojen GP klo 21.55, ennakkotunnelmat klo 21.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Schmidtin mukaan Alfa Romeon kohtalo riippuu tällä hetkellä siitä, mitä sen omistajat ajattelevat Andrettin tekemästä tarjouksesta ja mitä he haluavat tallin kanssa tehdä.

Alfa Romeon taustalla vaikuttaa sveitsiläisen sijoitusyhtiön kautta useita ruotsalaisia miljardöörejä, joista osa on kovan luokan kilpa-autoilufanaatikoita.

Schmidt nostaa kauppojen mahdolliseksi esteeksi kaksi asiaa.

Ensimmäinen on se, että Alfa Romeon omistajat eivät varsinaisesti tarvitse rahaa. Toinen, vielä merkittävämpi asia on se, että F1-tallin myyminen ei tällä hetkellä ole välttämättä kannattavaa.

– Toto Wolff sanoi minulle, että sen, joka myy F1-tallin nyt, täytyy olla hullu. Hän itse ei missään nimessä myisi tallia, Schmidt sanoo.

Schmidtin tietojen mukaan talleille maksetaan tältä kaudelta täydet palkintorahat ja summa on suurempi kuin edellisellä verrokkikaudella 2019. Lisäksi F1-sarjaan kohdistuu tällä hetkellä suurta kiinnostusta, ja kisojen järjestäjiksi on tarjolla enemmän halukkaita kuin kisoja voidaan järjestää.

Tulevan sääntömuutoksen ja jo tällä kaudella käytössä olevan kulukaton myötä on myös täysin mahdotonta sanoa, mikä tai mitkä tallit menestyvät tulevina vuosina.

– Kaikki tämä luo mielenkiintoa, joka taas tarkoittaa lisää rahaa. Tämän myötä tallien arvo vain kasvaa. F1-tallin arvo on vuoden päästä suurempi kuin nyt, kahden vuoden päästä vieläkin suurempi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja