F1-tallipomo haluaa muutoksia sarjan tulonjakoon: “Yksi seuraavan sopimuksen tärkeimmistä asioista”

F1-sarjan keskikastissa taistelevalle Haas-tallille kuninkuusluokan tuleva sääntöuudistus on erittäin tärkeä sen tulevaisuudensuunnitelmissa, kertoo tallipäällikkö Günther Steiner.

Kansainvälinen autoliitto FIA, tallit ja sarjan oikeudet omistava Liberty Media vääntävät kulisseissa kättä kauden 2021 sääntöuudistuksesta. Yksi neuvottelujen keskeisistä kohdista on talleille kaavailtu budjettikatto.

Myös tallien osuuksia televisiotuloista halutaan tasa-arvoistaa.

– Jos budjettikatto astuu voimaan, meillä on mielestäni silloin paremmat mahdollisuudet päästä eteenpäin. Jos saamme isomman siivun palkintorahoista, sitä parempi. Se on yksi seuraavan sopimuksen tärkeimmistä asioista, Steiner painotti Racer-lehdelle.

Ferrarin kanssa tiivistä yhteistyötä tekevä Haas sijoittui viime kaudella valmistajien sarjan viidenneksi. Steiner ei odota tallin kokevan suuria muutoksia seuraavan kahden kauden aikana.

– Seuraavat pari vuotta pysymme pitkälti ennallaan. Meidän täytyy oppia ja yrittää tehdä asiat paremmin. Yritämme alkavalla kaudella saada aikaan enemmän, mutta meidän ei pidä ahnehtia, koska silloin yleensä kaatuu nokilleen, Steiner sanoi.

Steiner muistuttaa, että työ kauden 2021 eteen alkaa jo hyvissä ajoin.

– Kuten hyvin tiedätte, valmistautuminen vuoden 2021 F1-kauteen ei ala kauden 2020 puolivälissä. Se alkaa kauden 2019 puolivälissä, ellei jo aiemmin. Jos saisimme tietoa siitä, aloittaisimme varmasti aiemmin, Steiner sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat