Tallin tiedote sai Sébastien Loebin kiusalliseen valoon – mestari kertoi rehdisti, miksi Ruotsin ralli jää väliin: "Tein päätöksen 20 sekunnissa"

Hyundain maanantaina julkaisema tiedote kuljettajistaan Ruotsin rallissa sai aikaan paljon spekulaatioita, joille Sébastien Loeb pani tiistaina pisteen.

Viime kaudella valmistajien maailmanmestariksi kruunattu talli kertoi lähtevänsä kauden toiseen MM-ralliin kokoonpanolla Ott TänakThierry NeuvilleCraig Breen.

Vaikka Breen ajoi Hyundailla viime kaudella Suomessa ja Walesissa, hänen nimensä löytyminen listalta yllätti monet, sillä alun perin kolmannessa Hyundaissa piti istua Loebin.

Muutos aiheutti spekulaatioita siitä, olisiko tallipäällikkö Andrea Adamo pakottanut yhdeksänkertaisen maailmanmestarin sivuun ailahtelevan Monte Carlo -suorituksen jälkeen. Urallaan seitsemän voittoa Etelä-Ranskan vuoristoteillä saavuttanut Loeb jäi viime viikonloppuna ajetussa kauden avauskisassa kuudenneksi, jopa Toyota-debytantti Kalle Rovanperän taakse.

Loeb oli ensimmäisenä myöntämässä, ettei hänen Monten-tuloksensa ollut ollenkaan toivottu, mutta hän myös kertoi, että päätös Ruotsin rallin väliin jäämisestä oli hänen omansa. 

– Keskusteltuamme tallin kanssa päätimme, etten osallistu Ruotsin ralliin. Kuten olen ennenkin sanonut, vaikka ajan MM-sarjaa eri syistä kuin muut – nautinnon takia – olen yhä kilpailija. Haluamme Danielin (kartanlukija Elenan) kanssa saavuttaa aina maksimipisteet tallille, Loeb kertoi Facebookissa.

– Tilanne ei ole sellainen, että pystyisin täysin täyttämään tämän tehtävän Ruotsissa, ja haluan kiittää tallia siitä, että he kuuntelivat ja ymmärsivät minua sekä reagoivat nopeasti.

L´Equipen haastattelussa Loeb tiivisti asian hyvin suorasti niin, ettei halua olla taakka tallilleen. Hän kiittelee Hyundain suhtautumista.

– En erityisemmin halunnut mennä Ruotsiin, mutta koska olimme sopineet niin tallin kanssa, aioin kunnioittaa sopimustamme. Andrea todennäköisesti aisti jotain ja kysyi minulta sunnuntai-iltana, haluanko ajaa Ruotsissa. Hän sanoi, että voisin toimia niin kuin itse haluan, mutta päätös piti tehdä nopeasti, koska ilmoittautumisaika päättyi maanantaina. Tein päätöksen 20 sekunnissa, Loeb kertoi L´Equipelle.

– Se, että voimme työskennellä tällä tavalla yhteen, samaan suuntaan, ja puhua asioista, vahvistaa sen, että olen oikeassa paikassa ollessani Hyundailla.

Lue myös:

    Uusimmat