Mestaritalli pani Ruotsin rallin kokoonpanonsa uusiksi – Sébastien Loeb hyllylle

Hyundain MM-rallitalli teki muutoksen miehitykseensä.

Hallitsevan valmistajien maailmanmestarin oli tarkoitus istuttaa kolmeen autoonsa tällä kaudella neljä eri kuljettajaa – Ott Tänak, Thierry Neuville, Sébastien Loeb ja Dani Sordo – mutta alkuperäinen suunnitelma meni uusiksi heti kauden avauskisan jälkeen.

Hyundai ajattaa helmikuussa ajettavassa Ruotsin rallissa Tänakin ja Neuvillen rinnalla Craig Breeniä. Alun perin kolmatta autoa piti ajaa yhdeksänkertaisen maailmanmestarin Loebin.

Breen, 29-vuotias irlantilainen, ajoi vuodet 2016–2018 Citroënilla, mutta jäi ilman työpaikkaa, kun ranskalaistalli pestasi viime kauden kuljettajikseen Sébastien Ogierin ja Esapekka Lapin.

Hän ajoi Hyundain WRC-autolla jo viime vuonna Suomen ja Walesin MM-rallit. Suomessa sijoitus oli seitsemäs, Walesissa kahdeksas.

Ruotsissa Breenin paras sijoitus on vuoden 2018 kakkossija.

Loeb, 45, oli suurissa vaikeuksissa viime viikonloppuna ajetussa, kauden avanneessa Monte Carlo -rallissa. Legendaarisen kilpailun seitsemän kertaa valloittanut ranskalainen jäi tällä kertaa kuudenneksi. Ruotsissa Loeb on saavuttanut urallaan yhden voiton (2004) ja neljä kakkossijaa.

Lue myös:

    Uusimmat