Mainos

Tällaista rangaistusta Aarniolle vaaditaan

Syyttäjä vaatii Helsingin huumepoliisin hyllytetylle päällikölle Jari Aarniolle reilun neljän vuoden vankeusrangaistusta seurantalaiteyritys Trevociin liittyvistä rikosepäilyistä.

MITÄ MUILLE VAADITAAN?

Trevocin toimitusjohtaja Pasi Patama: 3 - 3,5 vuotta vankeutta

Trevocin kaksi entistä vastuuhenkilöä: 2 - 2,5 vuotta

Entinen vastuuhenkilö, entinen poliisi: 2,5 - 3 vuotta

Aarnion rikoskumppaniksi epäilty rikollispomo: 2 - 2,5 vuotta

Tässä haarassa Aarniota epäillään törkeästä lahjuksen ottamisesta, törkeästä petoksesta ja törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä.

Syyttäjä vaatii Aarniolle vähintään neljän - neljän ja puolen vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta.

Jos käräjäoikeuden määräämä vankeusrangaistus on vähintään kaksi vuotta, on Aarnio samalla tuomittava menettämään kersantin sotilasarvonsa. Lisäksi syyttäjä vaatii, että hänet tuomitaan myös viralta pantavaksi.

- Viralta pano on tuomittava rangaistuksen pituuden vuoksi ja/tai koska tahalliset rikokset osoittavat hänet ilmeisen sopimattomaksi olemaan virkamiehenä ja hoitamaan julkista tehtävää, syyttäjä toteaa tänään julkiseksi tulleessa haastehakemuksessa rikosluvun pykäliin viitaten. 

- Lahjuksen ottaminen ja virka-aseman väärinkäyttäminen osoittavat hänet myös ilmeisen sopimattomaksi tehtäväänsä. Jos hänen katsotaan syyllistyneen virkavelvollisuuden rikkomiseen virka-aseman väärinkäytön sijasta on kyse jatkuvasta ja olennaisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta, joka osoittaa Aarnion ilmeisen sopimattomaksi tehtäväänsä.

Lisäksi syyttäjä vaatii, että Aarnio ja Trevociin liittyvä Instia-Group menettävät valtiolle noin 200 000 euroa epäiltyä lahjusrahaa.

Aarnio on kiistänyt kaikki rikosepäilyt.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.