Tällainen urheilumies on Alexander Stubb – isä Göran muistetaan uraauurtavasta työstään jääkiekossa

Isä-Stubb kertoo tilanteesta, kun suuttui pojalleen 0:42
Göran Stubb kertoo tilanteesta, kun suuttui pojalleen.

Suomen presidentiksi sunnuntaina valitulla Alexander Stubbilla on vankka urheilutausta. Hän kasvoi urheiluperheessä ja harrasti kilpailullisesti golfia yliopistoikäiseksi asti.

Jääkiekko oli läsnä tuoreen presidentin lapsuudessa isosti, sillä hänen isänsä Göran Stubb toimi vuodesta 1961 vuoteen 1975 saakka Helsingin IFK:n jääkiekkojaoston puheenjohtajana. HIFK:n lisäksi isä Stubb työskenteli NHL Central Scoutingin Euroopan-toimiston johtajana, eli toimi toisin sanoen pelaajatarkkailijana. Vuonna 1991 Göran Stubb aateloitiin jääkiekkoleijonaksi ja vuosituhannen vaihteessa hänet nimettiin kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n kunniagalleriaan.

Jääkiekko kuului myös Alexander Stubbin harrastuksiin nuorena, mutta lopulta golf vei voiton. Hän nousi jopa golfin nuorten maajoukkueeseen ja pelasi sitä tavoitteellisesti vielä yliopiston alkuaikana Yhdysvalloissa. Golfin tavoitteellinen pelaaminen loppui yliopistossa, mutta Stubb on kuitenkin ollut urheilullisesti erittäin aktiivinen senkin jälkeen.

Noin neljänkymmenen vuoden iässä Stubb innostui triathlonista. Siitä on suunnilleen 15 vuotta, ja triathlon kuuluu hänen harrastuksiinsa edelleen. Menestystäkin on tullut, sillä Stubb voitti 50-54-vuotiaiden sarjassa EM-kultaa vuonna 2023.

Useat urheiluihmiset hyppäsivät Stubbin kelkkaan ja tukivat hänen presidentinvaalikampanjaansa. Esimerkiksi Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen, olympiakomitean varapuheenjohtaja Susanna Rahkamo, hiihtäjä Ristomatti Hakola, F1-kuljettaja Valtteri Bottas ja estejuoksun Euroopan mestari Topi Raitanen esiintyivät Stubbin tukijoina.

Alexander ja Göran Stubb esiintyivät Mika Tommolan vaaliohjelmassa, jossa he olivat yhdessä HIFK:n jääkiekko-ottelussa. Videolta voit katsoa hetken, jossa Göran Stubb muistelee puhelua, jossa tuore Suomen tasavallan presidentti ilmoitti tavoitteellisen golfuran päättymistä.

Lue myös:

    Uusimmat