Ultraprosessoidut ruoat vaikuttavat ihmiseen tavalla, jolla niihin kasvaa aina vain suurempi himo ja syömistä on hankala lopettaa.
Tuoreet tutkimukset ovat osoittaneet, että "roskaruokaa" ei ole suunniteltu ainoastaan herkulliseksi vaan myös addiktoivaksi – jopa siinä määrin, että jotkut asiatuntijat kutsuvat kyltymätöntä himoa prosessoitua ruokaa kohtaan aidosti mielen sairaudeksi, kirjoittaa Wall Street Journal.
Miten prosessoitu ruoka vaikuttaa aivoihin ja mitkä ruoat aiheuttavat eniten riippuvuutta?
Lue myös: Tietyt ruoat erityisen haitallisia teinitytöille – tutkimuksen mukaan rintasyöpäriski kasvaa
Prosessoitu ruoka ei ole hyväksi keholle eikä mielelle
Ultraprosessoitujen tai hyvin prosessoitujen ruokien häiriökäyttämisen oireisiin kuuluu voimakas himo ja vaikeus vähentää näiden ruokatuotteiden kulutusta sekä vieroitusoireita, kuten ärtyneisyyttä sekä kiihtyneisyyttä syömisen vähentämisestä, sanoo Michiganin yliopiston psykologian professori ja ruokariippuvuuden tutkija Ashley Gearhardt.

