Omat lounaseväät ja einekset voivat olla joko terveellisiä tai epäterveellisiä. Ravitsemusterapeutti kertoo, miten lounaseväistä saa ravitsevat ja terveelliset.
Mielikuva epäterveellisistä valmisaterioista on melko pinttynyt ihmisten mieliin.
Itse tehty lounas ei välttämättä kuitenkaan ole sen terveellisempi kuin eines, ravitsemusterapeutti Hanna Partanen toteaa Huomenta Suomen haastattelussa.
– En ole itse mitenkään hirveän einesvastainen, eineksissäkin on "many shades of grey", Partanen toteaa.
Lue myös: Makaronilaatikko muuttuu epäterveelliseksi, jos teet sen näin – Hanna Partanen muistuttaa ruoanlaiton sudenkuopista
Esimerkiksi raejuustolla ryyditettyä kasvissosekeittoa ei voi Partasen mukaan verrata maksalaatikkoon.
– Ovathan ne ravitsemuksellisesti ihan eri kategoriaa.
Einekset eivät siis sinällään ole hyviä tai pahoja.
Esimerkiksi itse kotona tehdyn makaronilaatikon, joka sisältää vaaleaa makaronia, nauta-sikajauhelihaa, juustoa ja munamaitoa, lopputuloksessa voi olla melko paljon tyydyttynyttä rasvaa ja toisaalta vain vähän kuituja.
