Mainos

Tällainen on Halla-ahon seuraaja

Eduskunnan hallintovaliokunnan uusi puheenjohtaja Pirkko Mattila on 47-vuotias ensimmäisen kauden kansanedustaja Muhokselta.

Mattila on koulutukseltaan filosofian maisteri ja sairaanhoitaja. Kotisivuillaan hän kertoo valmistuneensa maisteriksi vuonna 2005 Oulun yliopiston maantieteen laitokselta. Opettajan pedagogisen pätevyyden hän hankki kaksi vuotta sitten.

Mattila työskenteli vuodet 1988–2007 sairaanhoitajana Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä. Sen jälkeen hän siirtyi opettajaksi Oulun aikuiskoulutuskeskukseen.

Hän on myös työskennellyt kuukauden Punaisen Ristin kenttäsairaalassa Haitissa vuonna 2010.

Mattila nousi Muhoksen kunnanvaltuustoon vuonna 2005, ja hänet valittiin uudelleen valtuustoon viime vaaleissa. Vuonna 2009 hänestä tuli kunnanvaltuuston varapuheenjohtaja. Samana vuonna hän nousi myös maakuntavaltuustoon.

Eduskuntaan Mattila nousi perussuomalaisten jytkyn myötä. Hän sai vaaleissa 3947 ääntä ja pääsi Oulun vaalipiiristä viimeisenä perussuomalaisena läpi.

Kotisivuillaan Mattila kertoo olevansa koulutuksensa puolesta perehtynyt sosiaali- ja terveydenhuoltoon sekä maa- ja metsätalouspuolen asioihin.

Mattila on naimisissa ja hänellä on kolme lasta. Harrastuksikseen hän nimeää kuntosuunnistuksen ja opiskelun.

(MTV3)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja